Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε κάνναβη σε βίλες της Αττικής

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε κάνναβη σε βίλες της Αττικής

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εγκατάσταση και λειτουργία επαγγελματικού τύπου εργαστηρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής σε βίλες της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας είχαν μετατρέψει έξι βίλες σε πλήρως οργανωμένα εργαστήρια καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Οι εγκέφαλοι της οργάνωσης είναι Ελληνες ενώ οι καλλιεργητές προέρχονται από ασιατικές χώρες.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε κάνναβη σε βίλες της Αττικής-1

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 3.000 δενδρύλια, περισσότερα από 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από 37 κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη, το χρηματικό ποσό των 45.570 ευρώ, 170 αμερικανικά δολάρια, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών, όπως σωλήνες εξαερισμού, λαμπτήρες, αφυγραντήρες, αυτόματο πότισμα, λιπάσματα, ζυγαριές ακριβείας και πρέσες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν εννέα άτομα και ειδικότερα τρεις Ελληνες και τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Βιετνάμ, Τσεχίας και Ολλανδίας.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε κάνναβη σε βίλες της Αττικής-2

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Η δομή της οργάνωσης

Ενας 36χρονος Ελληνας που βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση του πελατολογίου, του κατάλληλου εξοπλισμού για την εγκατάσταση των υδροπονικών καλλιεργειών, τη συγκέντρωση των εσόδων από τις πωλήσεις και την κατανομή τους στα υπόλοιπα μέλη, καθώς επίσης και το συντονισμό τους, μέσω σαφών εντολών.

Άμεσος συνεργός του ήταν ένας 48χρονος υπήκοος Βιετνάμ, ο οποίος διέθετε τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και εφόδια και μεριμνούσε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και την πλήρη επίβλεψη της λειτουργίας των εργαστηρίων – φυτωρίων δενδρυλλίων κάνναβης.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την επίβλεψη της λειτουργίας των εργαστηρίων- φυτωρίων εντός των πολυτελών κατοικιών, τη φροντίδα για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών και την προμήθεια κατάλληλων φαρμάκων και εξοπλισμού, τη συγκομιδή και αποξήρανση αυτών καθώς επίσης την ανεύρεση πελατών και τη διαμεσολάβηση για την περαιτέρω διακίνηση αυτών.

Εκτιμάται, ότι το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος των μελών της εγκληματικής ομάδας, από την παράνομη δράση τους, ανέρχεται τουλάχιστον σε 4.000.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε κάνναβη σε βίλες της Αττικής-3

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε εξαρθρωθεί και πάλι κύκλωμα Ασιατών που καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη.

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στη σύλληψη πέντε μελών του κυκλώματος, τριών ανδρών και μίας γυναίκας από το Βιετνάμ, καθώς και ενός άνδρα από την Κίνα. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν νοικιάσει εδώ και περίπου ένα χρόνο τρεις βίλες στο Νέο Βουτζά, τις οποίες είχαν μετατρέψει σε εργαστήρια παραγωγής της κάνναβης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή