Λέσβος: Μεγάλη διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών για τις συνθήκες διαμονής τους

Λέσβος: Μεγάλη διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών για τις συνθήκες διαμονής τους

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλατεία Σαπφούς όπου και παραμένουν, κατέληξε διαδήλωση περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες και παιδιά από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που ξεκίνησε περί τη 1 το μεσημέρι από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Τους διαδηλωτές έβγαλε στο δρόμο φήμη που διακινήθηκε, όπως οι ίδιοι δήλωναν, από μεταφραστές που εργάζονται στο Κέντρο και σύμφωνα με την οποία πέθανε 40χρονος Αφγανός που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο εξαιτίας της ελλιπούς φροντίδας υγείας που είχε στον καταυλισμό.

Λέσβος: Μεγάλη διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών για τις συνθήκες διαμονής τους-1

Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει καθώς και η άμεση καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους στον καταυλισμό. Προς το παρόν οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Σαπφούς, ενώ στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο προγραμματισμένη από συλλογικότητες του νησιού, συγκέντρωση συμπαράστασης στους 35 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια επεισοδίων στον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι δικάζονται την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Πάντως σχετικά με τη φήμη περί θανάτου του 40χρονου Σύριου πρόσφυγα έγινε γνωστό ότι αυτός συνεχίζει να νοσηλεύεται με σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Μάλιστα από πηγές του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, δηλώθηκε ότι ο 40χρονος έφθασε με τη σύζυγο του η οποία επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και το ανήλικο παιδί τους, πριν 20 μέρες στη Λέσβο και από τις πρώτες κιόλας μέρες διαπιστώθηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Ας σημειωθεί τέλος ότι η κατάσταση στον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας παραμένει δύσκολη αφού έχει ξεπεράσει τις 6.500 ο αριθμός των όσων διαμένουν μόνο σε αυτόν. Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που ζουν σήμερα στο νησί αγγίζει τις 9.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή