Καμίνης: Θεσμικό εξάμβλωμα η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»

Καμίνης: Θεσμικό εξάμβλωμα η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θεσμικό εξάμβλωμα» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» που δημιουργούν τα υπουργεία Επικρατείας και Υποδομών. Οπως υποστηρίζει, η εταιρεία θα αναλάβει δράσεις που προγραμματίζονται από τον δήμο και περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συγκεντρωτισμό.

Ο κ. Καμίνης συναντήθηκε χθες με τη βουλευτή Ολγα Κεφαλογιάννη για να συζητήσουν σχετικά με το σχέδιο νόμου για την ίδρυση της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.». «Πρόκειται για ένα θεσμικό εξάμβλωμα, που, εκτός από την προχειρότητα που το διακρίνει στη σύνταξή του, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με αυτά που ακούμε για το άλλο νομοσχέδιο-φάντασμα εκείνο για τον τρόπο εκλογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την αστική ανάπλαση της Αθήνας επιδιώκει να παρέμβει στην πόλη, ερήμην του δήμου, προαναγγέλλοντας δράσεις που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και αγνοώντας το εν εξελίξει σχέδιο αστικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Εχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το πώς θα μπορέσει ο Δήμος Αθηναίων να μετατραπεί σε μητροπολιτικό δήμο, ή έστω σε ένα δήμο με μητροπολιτική διακυβέρνηση. Η κυβέρνηση δείχνει να τα αγνοεί όλα αυτά και έρχεται να δημιουργήσει μια κεντρική δομή που και αχρείαστη είναι και φαίνεται σαν να υφαρπάζει αρμοδιότητες από τον δήμο», σχολίασε η κ. Κεφαλογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή