Κλοπή ιατρικού μηχανήματος από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Κλοπή ιατρικού μηχανήματος από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνήμες από τον Μάιο του 2017, όταν σπείρα Κολομβιανών είχε κλέψει ακριβά ιατρικά μηχανήματα από δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα και περιφέρεια, ξύπνησαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Οπως έγινε χθες γνωστό, εκλάπη από αγνώστους βρογχοσκόπιο αξίας περίπου 11.000 ευρώ, το οποίο βρισκόταν στο πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Την κλοπή-απώλεια κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Βεζυράκης, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Παράλληλα, ο διοικητής διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κλοπή. Η «εξαφάνιση» του βρογχοσκοπίου διαπιστώθηκε από τη διευθύντρια του πνευμονολογικού τμήματος, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία του διοικητή, η κλοπή έγινε κάποια στιγμή μεταξύ 7 και 16 Απριλίου. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, είχε καταγραφεί σωρεία κλοπών ιατρικών μηχανημάτων (κυρίως ενδοσκόπια) από τα νοσοκομεία «Αγιος Σάββας», Λαμίας, Λάρισας και Βόλου, αξίας που συνολικά ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ελληνική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία πίσω από τις κλοπές ήταν διεθνές κύκλωμα αποτελούμενο κυρίως από υπηκόους χωρών της Λατινικής Αμερικής, που δρούσαν κατ’ εντολή κολομβιανών καρτέλ ναρκωτικών. Το κύκλωμα είχε εμπλακεί σε ομοειδείς υποθέσεις κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιταλία και Αυστρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλεμμένα μηχανήματα θα χρησιμοποιούνταν για να τοποθετούνται και να αφαιρούνται συσκευασίες ναρκωτικών από το στομάχι των μεταφορέων. Σημειώνεται ότι τότε η κατάληξη ήταν αίσια, καθώς τα κλεμμένα μηχανήματα είχαν εντοπιστεί και επιστραφεί στα νοσοκομεία από τα οποία εκλάπησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή