Ο Μάρκος Καραβίας και επίσημα ο νέος διευθυντής της υπηρεσίας Ασύλου

Ο Μάρκος Καραβίας και επίσημα ο νέος διευθυντής της υπηρεσίας Ασύλου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάρκος Καραβίας είναι ο νέος διευθυντής της υπηρεσίας Ασύλου, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Μάρκος Καραβίας είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης και είναι ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό δίκαιο.

Ουσιαστικά ο κ. Καραβίας ασκούσε τα καθήκοντά του εδώ και περίπου ένα μήνα, ωστόσο δεν είχε διοριστεί επισήμως.

Σημειώνεται ότι στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι μετανάστες που θα φθάνουν στα νησιά στο εξής μπορούν ελεύθερα να μεταβούν στην ενδοχώρα, ο διευθυντής της υπηρεσίας Ασύλου θα έπρεπε να εκδώσει άμεσα νέα απόφαση, η οποία να περιλαμβάνει καλύτερη τεκμηρίωση όσον αφορά τους λόγους που επιβάλλεται ο γεωγραφικός περιορισμός ώστε να αρθούν οι «ενστάσεις» του ΣτΕ.

Ωστόσο, ο νέος διευθυντής δεν μπορούσε να υπογράψει τη σχετική απόφαση προτού δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σήμερα, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άσυλο, το άρθρο 7 παρ. 4 του οποίου, προβλέπει ρύθμιση που αφορά στον γεωγραφικό περιορισμό των αιτούντων άσυλο.

Ωστόσο, έως την ψήφιση του νόμου θα πρέπει με κάποιο τρόπο νομικά να καλυφθεί το χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μην υπάρξει μετακίνηση αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή