Πάιατ: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως πυλώνας σταθερότητας (βίντεο)

Πάιατ: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως πυλώνας σταθερότητας (βίντεο)

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπιστοσύνη του ότι η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως πυλώνας σταθερότητας, στην περιοχή εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σχολή Ικάρων, μεταφέροντας επίσης το μεγάλο σεβασμό που τρέφουν οι αμερικανοί στρατιωτικοί για το ελληνικό στράτευμα.

«Ξέρω από συζητήσεις με συναδέλφους μου στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ το πόσο πολύ σέβονται τους Έλληνες ομολόγους τους ως ικανούς συνεργάτες που μπορούν να  αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις στην περίπλοκη γειτονιά της Ελλάδας», είπε ο κ. Πάϊατ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στην Ελλάδα «ως πυλώνα σταθερότητας που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πολυάριθμες προκλήσεις στη σύνθετη ελληνική γειτονιά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίθεση των συμμάχων στη Συρία  λέγοντας ότι κάποιες φορές κατά τη δημοσιογραφική κάλυψη του ελληνικού Τύπου χάνεται το γεγονός ότι η δράση που ανέλαβαν οι ΗΠΑ ήταν μία περιορισμένη μόνο απάντηση στην παράνομη και απαράδεκτη χρήση χημικών από τον Πρόεδρο Ασαντ.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέσχε η ελληνική κυβέρνηση  με την παραχώρηση στην επιχείρηση της βάσης της Σούδας. «Η διπλωματική και στρατιωτική στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας είναι απλή: Οσο πιο δυνατή είναι η Ελλάδα και πιο υγιής η οικονομία της, τόσο περισσότερο μπορεί η Ελλάδα να δράσει σαν σταθεροποιητική δύναμη  στην ευρύτερη περιοχή», κατέληξε.

Σε δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης διευκρίνισε ότι ο σκοπός των πυραυλικών επιθέσεων των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία «ήταν να υποβαθμίσουν την ικανότητα των συριακών στρατευμάτων να διεξάγουν επιθέσεις χημικών όπλων αλλά και να αποτρέψουν τη συριακή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί ή πολλαπλασιάζει χημικά όπλα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή