Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (φωτογραφίες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (φωτογραφίες)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα «να αθωωθούν οι 35 κατηγορούμενοι πρόσφυγες της Μόριας και οι οκτώ της Πέτρου Ράλλη» πραγματοποίησαν αντιρατσιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Με σύνθημα «οι αγώνες για ελευθερία είναι δικαίωμα και όχι έγκλημα», οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την κράτηση 35 προσφύγων στη Μόρια και οκτώ στην Πέτρου Ράλλη, οι οποίοι σήμερα και στις 27 Απριλίου, αντίστοιχα, θα βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (φωτογραφίες)-1

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή του Τμήματος Αλλοδαπών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (φωτογραφίες)-2

«Ζητήσαμε να δούμε τους κρατούμενους στους χώρους κράτησής τους, αλλά μας είπαν για να γίνει αυτό πρέπει να πάρουμε άδεια από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Τελικά, ο ταξίαρχος, διευθυντής του Αλλοδαπών, δέχτηκε μία αντιπροσωπεία, από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΚΑ, τη ΔΟΕ, το Κοινωνικό Ιατρείο/ Φαρμακείο Ιλίου, την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, το City Plaza, και τη ΔΕΑ. Στην επιμονή μας να τους δούμε, μας έδωσαν τη δυνατότητα να έχουμε επισκεπτήριο με κάποιους κρατούμενους στον χώρο του επισκεπτηρίου», υποστήριξε το μέλος της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό, Θανάσης Κούρκουλας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (φωτογραφίες)-3
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (φωτογραφίες)-4

«Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε μας έδωσαν μία εικόνα για τις συνθήκες που βιώνουν εδώ, μας είπαν ότι δεν είναι καθόλου καλά. Το ένα και μοναδικό αίτημά τους είναι "Freedom", ελευθερία θέλουν» πρόσθεσε ο κ. Κούρκουλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή