ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο αρχηγός γεωργιανής μαφίας

petaxan

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα και συνοδεία κλιμακίου των ΕΚΑΜ ο αρχηγός της γεωργιανής μαφίας Λάσα Σουσανασβίλι, αφού όπως είπε ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μουδιάσματα ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης .

sto-nosokomeio-papageorgioy-o-archigos-georgianis-mafias0
Φώτο: Voria.gr

Ο Σουσανασβίλι δικαζόταν σήμερα δευτεροβαθμίως από το Εφετείο με την κατηγορία της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης»,  για υπόθεση του 2013 για την οποία είχε απορριφθεί το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλα 14 μέλη της γεωργιανής μαφίας που φέρει τον τίτλο «Κλέφτες εντός Νόμου» ή «Vor V Zakone» μετά από επιχείρηση που ξεκίνησε το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας σε διαμέρισμα στην Πυλαία και εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα με αντίστοιχες εφόδους των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας επί γαλλικού εδάφους.

Στο συντονισμό της κοινής έρευνας μετείχαν εδώ και αρκετούς μήνες οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας Europol και Eurojust. Επιπλέον, για τις ανάγκες της επιχείρησης βρέθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Θεσσαλονίκη και Γαλλίδα εισαγγελέας.