Εξιχνίαση δίχως συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι

Εξιχνίαση δίχως συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 24 και 33 ετών, κατηγορούνται ως δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Θωμά Χελιώτη, τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου στο Μαρούσι. Εις βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, καθώς μετά τον φόνο διέφυγαν στην Αλβανία. Τους δράστες υπέδειξαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών οι φίλοι του 19χρονου και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας. Κριτική για τους χειρισμούς των αστυνομικών ασκούν, μέσω του συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια, οι γονείς του 19χρονου. Τους κατηγορούν ότι, ενώ από την πρώτη στιγμή γνώριζαν την ταυτότητα των δραστών, καθυστέρησαν να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης με συνέπεια οι ύποπτοι να βρουν καταφύγιο στη χώρα τους.

Ο νεαρός Θωμάς Χελιώτης δολοφονήθηκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου στην πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι. Στη διάρκεια διαπληκτισμού του με τους υπόπτους, δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο στήθος και κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ποια ήταν όμως η αιτία του καβγά που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο; Σύμφωνα με όσα κατά πληροφορίες αναφέρονται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα, ο άτυχος νεαρός και η παρέα του, μερικές ώρες πριν από τον φόνο, είχαν δώσει χρήματα στον 23χρονο Αλβανό και στους δύο συγκατηγορουμένους του, ζητώντας να τους προμηθεύσουν με μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Οι φερόμενοι ως δράστες πήραν τα χρήματα, χωρίς όμως να τηρήσουν τη συμφωνία. Τη νύχτα της 17ης προς τη 18η Μαρτίου ο άτυχος Θωμάς Χελιώτης, που διασκέδαζε μαζί με τρεις φίλους του σε μπαρ του Αμαρουσίου, τηλεφώνησε στον 23χρονο για να του ζητήσει εξηγήσεις και διαπληκτίστηκε έντονα μαζί του. Δέκα λεπτά πριν από τις 5 το πρωί, και ενώ ο 19χρονος και οι φίλοι του βρίσκονταν στην πλατεία Ηρώων, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις αλλοδαπούς. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο 23χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 19χρονο με μαχαίρι στον θώρακα, ενώ προσπάθησε να χτυπήσει και τους άλλους αυτόπτες μάρτυρες, δίχως να τα καταφέρει. Ο φερόμενοι ως δράστες έφυγαν με Ι.Χ., ενώ ο άτυχος Θωμάς Χελιώτης μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου κατέληξε.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι φίλοι του 19χρονου που ήταν παρόντες στη φονική συμπλοκή αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 23χρονου τον δράστη της δολοφονίας. Επιπλέον, από άρση απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του βασικού υπόπτου και τις καταθέσεις των αυτοπτών ταυτοποιήθηκαν και οι δύο συνεργοί του, δύο αδέλφια από την Αλβανία, 24 και 33 ετών. Και οι τρεις, μερικά εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία, διέφυγαν στη χώρα τους.

Ανακοίνωση γονέων

Χθες πάντως, οι γονείς του άτυχου νεαρού εξέδωσαν μέσω του συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια ανακοίνωση στην οποία ασκούν σκληρή κριτική στους αστυνομικούς για τους χειρισμούς τους. «Σε συνάντησή μας με τον προϊστάμενο του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, πληροφορηθήκαμε ότι ενώ από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστά τα στοιχεία και των τριών δραστών, οι δύο από αυτούς εγκατέλειψαν τη χώρα από τον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, ο δε τρίτος που ήταν και ο φυσικός αυτουργός ανεζητείτο», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια. Στην ερώτηση του πατέρα για τον λόγο μη άμεσης έκδοσης ενταλμάτων, δόθηκε η απάντηση ότι «θέλαμε να δέσουμε την υπόθεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή