Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω των τριών προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας για τη ΔΕΗ, τις συντάξεις και τα νοσοκομεία.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων.

Τα μέλη των συνταξιοδοτικών οργανώσεων έδωσαν ξανά ραντεβού την Πρωτομαγιά αλλά και στις 15 Μαΐου οπότε και προγραμματίζουν εκ νέου κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.Όπως τόνισαν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρωθήκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών.

Αφού φώναξαν συνθήματα ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας.

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων-1

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία εργαζομένων στη ΔΕΗ που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού». Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη Βουλή, όπου θα τεθεί το μεσημέρι προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Η προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα. Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.

Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους, με τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ. Παράλληλα, κύριο αίτημα τους είναι η επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων στον κλάδο της υγείας. 

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων-2

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (από τις 10 έως τις 3), ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Τέλος, εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενόσω θα κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων η ΠΟΕΔΗΝ έχει κυρήξει στάση εργασίας από τις 10 έως τις 3 μετά το μεσημέρι ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή