Στελέχη Κέντρου Αξιολόγησης διώκονται για απιστία

Στελέχη Κέντρου Αξιολόγησης διώκονται για απιστία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινικές διώξεις για απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς κατά τριών στελεχών του  Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ.ΑΕ) μέτοχοι του οποίου είναι κατά 88% ο ΕΟΦ και 12% το ΥΠΟΙΚ.

Το συγκεκριμένο κέντρο χρηματοδοτείται από το κράτος και είναι αρμόδιο να πιστοποιεί ότι ιατρικά μηχανήματα που τοποθετούνται και λειτουργούν σε διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά νοσοκομεία κλπ  καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται.

Συμφώνα με τη δίωξη τα τρια αυτά στελέχη , που ήταν αρμόδια να εισπράττουν οφειλές από τους ιδιώτες (οι οποίοι είχαν απευθυνθεί στο κέντρο και ζητούσαν να πιστοποιηθούν τα μηχανήματα τα οποία εισήγαγαν) δεν τις εισέπραξαν η σε άλλες περιπτώσεις παραβίασαν την νομοθεσία για την πιστοποίηση των μηχανημάτων.

Οι οφειλές αυτές προέρχονται από περίπου 100 ιδιώτες , την περίοδο 2008-2013.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η νέα διοίκηση του κέντρου το 2017.

Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν για άλλες ανάγκες του Κέντρου χρήματα που είχαν δοθεί σε αυτό από το Υπουργείο Εξωτερικών για υγειονομικές δράσεις σε Αλβανία και Λίβανο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή