Συγκεντρώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκεντρώσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο για την εργατική Πρωτομαγιά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς απευθύνουν τα συνδικάτα της χώρας για αύριο Τρίτη ώστε να σταλεί το μήνυμα της διεκδίκησης για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους.

Ειδικότερα, με αφορμή την αυριανή μέρα, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί για να διαδηλώσουν για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις. Στο γενικότερο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους όπως αναφέρουν, αγωνίζονται για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα.

Τα συνδικάτα στο κάλεσμα τους αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα «γι' αυτό επιβάλλεται να δώσουμε αγωνιστικό -απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη 1η Μάη».

Η ΓΣΕΕ στη διακήρυξη της για την απεργία της Πρωτομαγιάς αναφέρει ότι η συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση σημαίνει τιμή προς τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της εργατικής τάξης, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την ελευθερία.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10:00 στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα, συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Μουσείο με δικό τους κεντρικό σύνθημα «Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών – Νίκη στους λαούς».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων – πορειών, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συνιστά στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, τις ώρες των συγκεντρώσεων και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή