ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο Πανεπιστήμιο Πατρών ύστερα από διαρροή ουσίας

15s10panepistimiopatrwn-thumb-large

Διαρροή υλικού σε εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών προκάλεσε την κινητοποίηση ειδικής ομάδας της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ μία γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο εργαστήριο, θα υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, την στιγμή που γινόταν η τοποθέτηση αντικειμένου μέσα στο εργαστήριο, για άγνωστο ακόμα λόγο, υπήρξε διαφυγή από το κύριο φιαλίδιο που προστατεύεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει οσμή στον χώρο και ως εκ τούτου να διαπιστωθεί από όσους βρίσκονταν στο εργαστήριο, ότι υπήρχε διαρροή.

Αμέσως μετά εκκενώθηκε ο χώρος και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσία που υπήρχε μέσα στο φιαλίδιο, ήταν δυνητικά επικίνδυνη.

Έπειτα από λόγο έφθασαν στο σημείο 10 άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο αυτοκίνητα ειδικού τύπου. Στην συνέχεια οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές, εισήλθαν στο εργαστήριο, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες καταστάσεις, δηλαδή το πώς θα διαχειριστούν το συμβάν, το πως θα περισυλλέξουν το υλικό και το πως θα προστατεύσουν τον χώρο.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ περισυνέλλεξαν το υλικό μέσα στο αντικείμενο το οποίο βρίσκεται και έκαναν απολύμανση και αερισμό του χώρου.

Ταυτόχρονα, χώρισαν σε ζώνες τον χώρο, ώστε να μην εισέλθει κανείς, διότι ενδεχομένως να υπήρχε αεριοποίηση, αφού το υλικό που διέρρευσε, δεν αποκλείεται να ήταν πτητικό.

Ο χώρος του εργαστηρίου παραμένει εκκενωμένος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ