Μεγαλοαπατεώνας με τα χίλια… πρόσωπα

Μεγαλοαπατεώνας με τα χίλια… πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ζογκλερικές» μεθόδους, ένας 33χρονος από την Ημαθία κατάφερε εξαπατώντας ιδιώτες, επιχειρήσεις, τράπεζες, αλλά και δημόσιους οργανισμούς να θησαυρίσει και στη συνέχεια να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η αστυνομία αναζητεί τώρα τα ίχνη του φερόμενου ως μεγαλοαπατεώνα Απόστολου Ζούρκου από τα Μονόσπιτα Ημαθίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν εκτός από δεκάδες καταγγελίες, καταδικαστικές αποφάσεις, εντάλματα προσωρινής κράτησης και σύλληψης για απάτες, πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ασφάλεια Αττικής, ήδη από τις αρχές του περασμένου έτους είχαν καταγγελθεί δεκάδες κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων σε βάρος άγνωστου δράση, ο οποίος, αφού τα αφαιρούσε, στη συνέχεια επικοινωνούσε με τους παθόντες και τους υπεδείκνυε το σημείο, όπου βρισκόταν το κλεμμένο Ι.Χ. απαιτώντας εκβιαστικά να καταθέσουν ποσά της τάξης των 500.000 δραχμών και του ενός εκατομμυρίου δραχμών. Φυσικά, για το σκοπό αυτό άνοιγε λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες, χρησιμοποιώντας πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ο άνθρωπος με τα επτά ονόματα, τις επτά διευθύνσεις και τα χίλια πρόσωπα εξαπατούσε συστηματικά δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, προκειμένου να εκδώσει πιστωτικές κάρτες και δάνεια, ενώ είχε συστήσει και μια εταιρεία-φάντασμα και είχε κάνει εκτροπή των σταθερών τηλεφώνων του στα κινητά του, ώστε να επαληθεύει ο ίδιος και οι συνεργοί του την ύπαρξη της εταιρείας. Επίσης, φέρεται ότι έχει κάνει απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων και σε βάρος του ΟΤΕ, έχοντας δημιουργήσει κύκλωμα ροζ γραμμών.

Υστερα από πολύμηνη παρακολούθηση, η αστυνομία ανακάλυψε την ταυτότητα του δράστη μέσω των φωτοαντίγραφων των δελτίων ταυτότητας που κρατούσαν οι τράπεζες, καθώς και από τις περιγραφές των παθόντων, των οποίων τα ακίνητα νοίκιαζε. Επιπλέον, βρέθηκε μία κάρτα αναλήψεων της ΕΘνικής Τράπεζας στο όνομα Ι.Β. Χατζής και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με το όνομα Πρόδρομος Φαράσης.

Σε κάθε παράνομη δραστηριότητά του, ο Ζούρκος φαίνεται ότι επιστράτευε διαφορετικούς συνεργούς, οι οποίοι ωστόσο δεν γνώριζαν τα πραγματικά του στοιχεία. Ποινική δίωξη σε βάρος του έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή