Η Σίσσυ Παυλοπούλου κοντά στους μικρούς ασθενείς της ογκολογικής μονάδας

Η Σίσσυ Παυλοπούλου κοντά στους μικρούς ασθενείς της ογκολογικής μονάδας

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν είναι δύσκολο για έναν ενήλικα να καταφέρει να εκλογικεύσει την έννοια της ασθένειας και να σταθεί με θάρρος απέναντι σε ένα πρόβλημα υγείας, ας φανταστούμε πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κάθε τόσο οι λιλιπούτειοι ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», έχουν κάποιον άνθρωπο στο πλευρό τους να τους μιλά, έχουν ανθρώπινη συναναστροφή και κοινωνικοποίηση που τα γεμίζει με ενέργεια και κουράγιο. Πριν από μερικές ημέρες μια ευχάριστη έκπληξη άλλαξε την καθημερινότητά τους.

Δέχθηκαν την επίσκεψη της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυς Παυλοπούλου, την οποία μάλιστα συνόδευαν οι δύο μεγαλύτερες εγγονές της, Βάνα και Μελίτα. Η κ. Παυλοπούλου μπήκε στις τάξεις του σχολείου, συνομίλησε μαζί τους και τους διάβασε ένα παραμύθι. Την υποδέχθηκαν η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μανώλης Παπασάββας.

«Σήμερα θέλω να σας διαβάσω ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό, λίγο αστυνομικό, λίγο περιπετειώδες, ένα βιβλίο πολύ ξεχωριστό, το οποίο διαβάζω και στα εγγόνια μου», είπε η κ. Παυλοπούλου στα παιδιά ξεκινώντας την ανάγνωση του παραμυθιού. Ηταν «Το γιγάντιο πραγματάκι» της Μπεατρίτσε Αλεμάνια που μιλάει για τις διαφορετικές αποχρώσεις που μπορεί να πάρει η ευτυχία, η οποία μπορεί να κρύβεται στα πιο απλά πράγματα όπως η αγάπη. Τα παιδιά για να την ευχαριστήσουν της χάρισαν ένα βιβλίο με τις δικές τους ζωγραφιές.

Αλλωστε, αφορμή για την επίσκεψη της Σίσσυς Παυλοπούλου στην Ογκολογική Μονάδα ήταν η ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου από την UNESCO για το 2018. Προσέφερε μία σειρά από βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί εκεί από το 2016. Εθελοντές του Συλλόγου περνούν κάθε Τετάρτη με τροχήλατες βιβλιοθήκες από όλα τα δωμάτια και τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν βιβλία για να τους συντροφεύουν.

Πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, το κατώφλι της Ογκολογικής πέρασε η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και διεθνούς φήμης γλύπτρια κ. Hedva Ser. Εχει φιλοτεχνήσει το τρόπαιο που πήρε η Αθήνα από την UNESCO κατά την ανακήρυξή της σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τίμησε την κ. Ser με το «Βραβείο Αλληλεγγύης της ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ το αστέρι με το όνομά της τοποθετήθηκε στον «Τοίχο των Αστεριών». Τα παιδιά του σχολείου της μονάδας δώρισαν στην κ. Ser ένα πολύχρωμο έργο που είχαν ετοιμάσει με αφορμή την ανακήρυξη της πόλης τους ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου, δίνοντας το δικό τους σύνθημα: «This year we are fully Booked!».

Το τελευταίο καλό νέο της περασμένης εβδομάδας για τους μικρούς ασθενείς ήταν αδελφοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων «Μητέρα Τερέζα». Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν από τον Ελληνα υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και την Αλβανίδα υπουργό Υγείας Ogerta Manastirliu καθώς και από την πρόεδρο του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μανώλη Παπασάββα με την υποδιοικήτρια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Τιράνων, Mirela Hasanaj, προβλέπουν τη δημιουργία ενός πλαισίου στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και στα δύο νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή