Ποινή 19 ετών στη δικηγόρο για την κομπίνα των 5 δισ.

Ποινή 19 ετών στη δικηγόρο για την κομπίνα των 5 δισ.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ενοχη κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η δικηγόρος Πηνελόπη Καμπουράκη που εξαπάτησε δεκάδες πολίτες με πλαστούς τίτλους τραπεζών, συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Το δικαστήριο ύστερα από πολύμηνη διαδιαδικασία επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 19 ετών για απάτη και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση.

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδίκασε τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο πρώην διευθυντή υποκαστήματος τραπέζης που κάθισε στο εδώλιο με τις ίδιες κατηγορίες, ενώ στον αστρολόγο Αναστάσιο Σμιρλόγλου που φέρεται ότι παρείχε συμβουλές στη δικηγόρο επέβαλε κάθειρξη 11 χρόνων με αναστολή και χρηματική εγγύηση επτά εκατομμυρίων, για άμεση συνέργεια στις παραπάνω κατηγορίες. Πέντε ακόμη κατηγορούμενοι που εφέροντο ότι συμμετείχαν στις απάτες της δικηγόρου αθωώθηκαν.

Η κομπίνα των 5 δισ. είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης πριν από δέκα περίπου χρόνια. Αποκαλύφθηκε όταν η δικηγόρος είχε συλληφθεί αρχικά για αρχαιοκαπηλία, αλλά στο σπίτι και το γραφείο της βρέθηκαν πλαστά ομόλογα.

Από την έρευνα αποδείχθηκε ότι ως νομική σύμβουλος δύο τραπεζών, έπειθε δεκάδες πελάτες πως είχε τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει ομόλογα με επιτόκιο 24%, πολύ μεγαλύτερο δηλαδή από το νόμιμο. Οταν όμως εισέπραττε τα χρήματα τους παρέδιδε πλαστούς τίτλους δύο τραπεζών και σε ομόλογα επενδυτικού στεγαστικού προγράμματος. Η ίδια αρχικά είχε υποστηρίξει ότι είχε πέσει θύμα αδίστακτων τοκογλύφων που την εξανάγκασαν να διαπράξει τη μεγάλη απάτη.

«Στην ουσία αυτά που ονομάζουμε έμβρυα δεν είναι παρά αθροίσματα λίγων κυττάρων, από τα οποία τα προσδοκώμενα οφέλη είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Με τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα, μπορούσε να αντικαταστήσουμε προβληματικούς ιστούς και όργανα και μέσα στην επόμενη δεκαετία να θεραπεύσουμε τάχιστα ασθένειες, όπως η κίρρωση του ήπατος, ζαχαρώδης διαβήτης, λευχαιμίες, Αλτζχάιμερ, παραλύσεις, διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες του νευρικού συστήματος», εξηγεί ο κ. Ταρλατζής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή