Με οριακή πλειοψηφία η διάταξη για την αναδοχή

Με οριακή πλειοψηφία η διάταξη για την αναδοχή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ψήφους του Ποταμιού και «οριακή» πλειοψηφία, βάσει των υφιστάμενων αριθμητικών συσχετισμών στο Κοινοβούλιο, εγκρίνεται από την εθνική αντιπροσωπεία η διάταξη νομοσχεδίου του υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που προβλέπει τη δυνατότητα ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να έχουν το δικαίωμα αναδοχής παιδιού.

Οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ καταψηφίζουν την επίμαχη διάταξη (άρθρο 8 του σχεδίου νόμου), η οποία έχει προκαλέσει έντονες διαφοροποιήσεις και στους κόλπους της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δίχως ενιαία γραμμή φαίνεται πως είναι και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ψηφοφορία επί του άρθρου αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της «β΄ ανάγνωσης» του σχεδίου νόμου. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και ορισμένοι οι οποίοι κατατάσσονται στους «διαφωνούντες» (Γεωργία Γενιά, Ι. Μιχελογιαννάκης, Θ. Παραστατίδης και Δ. Βέττας), πλην όμως οι αναμενόμενες «διαρροές» από τη ΔΗΣΥ, η ψήφος του βουλευτή του Ποταμιού και πιθανώς η διαφοροποίηση και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αθ. Παπαχριστόπουλου, που εκτιμάται ότι θα δώσει θετική ψήφο, θα «διασφαλίσουν» την έγκριση της διάταξης κατά πλειοψηφία, αν κάποια πλευρά ζητήσει να γίνει ψηφοφορία επί των παρόντων. Οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν έλαβαν τον λόγο στις έως χθες συνεδριάσεις της επιτροπής.

«Οι ΑΝΕΛ έχουμε δηλώσει τη θέση μας, ότι κάθε μορφή αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια μάς βρίσκει αντίθετους», είπε ο κ. Γ. Λαζαρίδης.

«Ξέρω ότι είμαστε μια κατά βάση συντηρητική κοινωνία και δεν θα αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό θα γίνει, γίνεται βήμα βήμα. Τα μικρά, όμως, βήματα πατώντας πάνω από τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τις φοβίες πρέπει να τα κάνουμε», ανέφερε ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή