ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ για την κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ: Θα ακυρώσουμε στην πράξη το νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων

proedros-genop-gia-tin-katalipsi-sta-grafeia-tis-dei-tha-akyrosoyme-stin-praxi-to-nomoschedio-gia-tin-polisi-monadon-2248137

Στόχος των εργαζομένων είναι να ακυρώσουν στην πράξη το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιάννης Αδαμίδης, με αφορμή την κατάληψη που έχουν κάνει από το απόγευμα της Τετάρτης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

«Και το προηγούμενο νομοσχέδιο είχε περάσει από τη Βουλή και δεν υλοποιήθηκε», δήλωσε ο κ. Αδαμίδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Δεν θα δουλέψει κανείς εργαζόμενος για αυτούς τους ψευτοεπενδυτές. Δεν θα παρέχουμε υπηρεσίες σε αυτό τον υποτιθέμενο επενδυτή που θα του δοθούν οι μετοχές. Είναι ανεπιθύμητος από τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες».

«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να γίνει «αβρόχοις ποσί». Οι τοπικές κοινωνίες δέχθηκαν βιασμό από τη ΔΕΗ για λόγους δημοσίου συμφέροντος για να ηλεκτροδοτηθεί το σύνολο της χώρας, δεν θέλουν να εργάζονται για έναν επενδυτή που δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.

Όσον αφορά την κατάληψη είπε ότι «θα συνεχιστεί γιατί στόχος μας είναι να μην γίνει σήμερα το ΔΣ της εταιρείας» που αντικείμενο μεταξύ άλλων έχει την εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ διέψευσε ότι σχεδιάζεται να συνεδριάσει το ΔΣ σε άλλο χώρο λέγοντας ότι «εμείς δεν έχουμε τέτοια εικόνα ότι θα γίνει αλλού».