Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει το Σάββατο

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει το Σάββατο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 προβλέπεται άστατος καιρός κυρίως στα ηπειρωτικά, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από τις βραδινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 16 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 17 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και έως τους 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κρητικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή πρόσκαιρης καταιγίδας τις απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή