Μια διαφορετική «Μέρα Μαγιού» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Μια διαφορετική «Μέρα Μαγιού» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ταυτισμένη με τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε από τον Αμερικανό εκπαιδευτή δρα Τζον Χένρι Χάουζ το 1904, στα τότε προάστια της πόλης. Οι πρώτοι μαθητές ήταν αγόρια, τα οποία είχαν ορφανέψει κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων που σηματοδότησαν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη. Εκτοτε η ΑΓΣ έχει σπουδαίο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο. Και αν εμείς στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα τη γνωρίζουμε από τα εξαιρετικά της προϊόντα, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να τη χαρούν και αλλιώς.

Αύριο, οργανώνεται στους χώρους της η μεγάλη γιορτή της άνοιξης. Στο αγρόκτημά της θα πραγματοποιηθεί η «Μέρα Μαγιού», ένα ψυχαγωγικό και πολιτιστικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια. Τα έσοδά της διατίθενται υπέρ κοινωφελών σκοπών. Η «Μέρα Μαγιού», όπως και οποιαδήποτε άλλη δράση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στόχο έχει την ανάδειξη του ρόλου του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και την ενίσχυση των υποτροφιών των μαθητών της και των φοιτητών του Perrotis College. Επίσης, για κάθε εισιτήριο της εκδήλωσης, η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market θα προσφέρει ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τους σκοπούς του «Ολοι Μαζί Μπορούμε».

Μια διαφορετική «Μέρα Μαγιού» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή-1

Εδώ και χρόνια χιλιάδες Θεσσαλονικείς τιμούν την «Ημέρα Μαγιού» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Για την «Ημέρα Μαγιού», που θα διαρκέσει από τις 11.00 έως τις 16.00, οι πύλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα ανοίξουν διάπλατα για να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες. Οσοι βρεθούν στις φιλόξενες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της και στο καταπράσινο περιβάλλον της, μπορούν να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής και του Perrotis College και να παρακολουθήσουν ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Για τους μικρούς φίλους της σχολής, δηλαδή νήπια και παιδιά Δημοτικού προβλέπονται κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδι «χαμένου θησαυρού», θα μάθουν να φτιάχνουν τον δικό τους κήπο, θα κάνουν δημιουργίες με μπαλόνια, face painting, μουσικό εργαστήρι κ.ά. Για τα παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο θα υπάρχουν ελληνικά και αμερικανικά παιχνίδια, website hackathon, εισαγωγή στη ρομποτική, σεισμογράφος και μελέτη σεισμών, πειράματα φυσικών επιστημών κ.ά. Εννοείται βέβαια ότι θα υπάρχει και λαϊκή αγορά, οινογευσιγνωσία, γεωργικοί ελκυστήρες, παρασκευή φυσικών καλλυντικών, κλπ. Επίσης, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να παίξουν γκολφ, να δουν παράσταση Καραγκιόζη και κουκλοθεάτρου, να δουν πλανητάριο, να κάνουν ασκήσεις εδάφους για αλεξίπτωτο πλαγιάς και με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας να πιλοτάρουν αεροσκάφος.

Τη διασκέδαση των επισκεπτών έχουν αναλάβει τα γνωστά συγκροτήματα Velvet και Les Au Revoir.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή