Πλημμύρες και καταστροφές σε Ηλεία και Λευκάδα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων (Βίντεο)

Πλημμύρες και καταστροφές σε Ηλεία και Λευκάδα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων (Βίντεο)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλημμύρες και ζημιές σε κτήρια και γεωργικές εκτάσεις σημειώθηκαν σε Λευκάδα και Ηλεία τις οποίες προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν νωρίς το απόγευμα τη Δυτική Ελλάδα.

Στην Ηλεία, πλημμύρισαν τα χωριά Στρέφι, Καρούτες και Λαντζόι, ενώ όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος ilialive.gr, καλλιέργειες εξαφανίστηκαν και ζώα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ενιππέα.

Στη Βασιλική της Λευκάδας τα νερά από τις έντονες βροχοπτώσεις δεν εύρισκαν διέξοδο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, η Αστυνομία και το Κέντρο Υγείας, αλλά και να εκκενωθεί ένα ξενοδοχείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για κλειστές μπούκες απορροής υδάτων αλλά και για στένεμα των σημείων απορροής λόγω έργων.

Xρειάστηκε να σπάσουν τοίχους και πεζούλια, προκειμένου να φύγουν τα νερά προς τη θάλασσα. Επί τόπου βρέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα και 4 περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ έγιναν επιχειρήσεις και με τσάπες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ανάλογα προβλήματα μικρότερης, όμως, έκτασης, σημειωθήκαν και σε άλλα χωρία της νότιας Λευκάδας.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πάνος Γαζής ανακοίνωσε πως «το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής, όπως και το Νηπιαγωγείο Βασιλικής την Τρίτη 8 Μαΐου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ζημιές από τις πλημμύρες στα σχολικά αυτά κτίρια. Προβλήματα αρκετά δημιουργήθηκαν στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις της Βασιλικής και θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι επικινδυνότητες για την ασφάλεια των μαθητών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή