Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ηλεία

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ηλεία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δημοτικών ενοτήτων και τοπικών κοινοτήτων των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας της Ηλείας, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με έγγραφο που απέστειλε προς την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφού λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.

Ήδη συστάθηκαν από την Περιφέρεια, επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια και εξοπλισμούς, ενώ όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τις χαρακτήρισε σοβαρές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η αρχική εκτίμηση των ζημιών.

Όπως πρόσθεσε, «ήδη κλιμάκιο της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Ηλείας, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή