ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο

Αστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο

Aστατος αναμένεται να είναι σήμερα Τρίτη ο καιρός, με τοπικές βροχές, όμβρους καθώς και καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά και από το πρωί σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά από αργά το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το ξημέρωμα, έως και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Ωστόσο, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και το Σάββατο (12/05), κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. 

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νότια ηπειρωτικά από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27, και στην Κρήτη από 14 έως 25.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα βόρεια του νομού. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως και το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως έως το ξημέρωμα και μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr