Γραφείο Τύπου και ειδικοί συνεργάτες για την υφυπουργό Παιδείας

Γραφείο Τύπου και ειδικοί συνεργάτες για την υφυπουργό Παιδείας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μήνες μετά τον ανασχηματισμό που την έφερε στη θέση της υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας, η κ. Μερόπη Τζούφη ανακοίνωσε χθες τα πέντε στελέχη που θα συγκροτήσουν το γραφείο της.

Συγκεκριμένα, ορίστηκε ο διευθυντής του γραφείου της νέας υφυπουργού Παιδείας, μία νομική σύμβουλος σε θέση ειδικού συνεργάτη, μία δημοσιογράφος σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, οι αρμοδιότητες της οποίας είναι το γραφείου Τύπου και τα social media. Επίσης, στο γραφείο της κ. Τζούφη θα εργαστούν δύο εκπαιδευτικοί. Η πρώτη θα έχει θέση ειδικής συνεργάτιδος σε θέματα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και κατά το τρέχον σχολικό έτος υπηρετεί με απόσπαση στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας. Η δεύτερη εκπαιδευτικός θα έχει θέση ειδικής συνεργάτιδος σε θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και τώρα υπηρετεί με απόσπαση στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας.

Επικοινωνιακός τομέας

Καθώς η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και η ειδική αγωγή είναι μεταξύ των αρμοδιοτήτων της κ. Τζούφη, πλην των δύο αποσπασμένων εκπαιδευτικών από τη σύνθεση του γραφείου της, προκύπτει η ενίσχυση του επικοινωνιακού τομέα (μάλιστα, η δημοσιογράφος που τοποθετήθηκε στο γραφείο Τύπου έχει πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία). Ωστόσο, οι προκάτοχοι της κ. Τζούφη στη θέση, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Κώστας Ζουράρις, δεν είχαν συγκεκριμένο συνεργάτη για γραφείο Τύπου. Επίσης, ούτε ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης διαθέτει συνεργάτη για Γραφείο Τύπου.

Βέβαια, όπως είναι η συνηθισμένη πρακτική, δεν αποκλείεται οι συνεργάτες της υφυπουργού να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλες θέσεις του υπουργείου, σχετικές με τις αρμοδιότητές τους. Αλλωστε, η κ. Τζούφη έχει έως τώρα εκπροσωπήσει το υπουργείο και σε συναντήσεις με φορείς εκτός των θεσμικών αρμοδιοτήτων της.

Ενδεικτικά, η κ. Τζούφη μέσα στο δίμηνο που κατέχει θέση υφυπουργού είχε «σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους θεσμικών φορέων των Ιωαννίνων», «συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητή Γεώργιο Καψάλη, στο πλαίσιο μιας γόνιμης συζήτησης για τα θέματα που απασχολούν τον ακαδημαϊκό χώρο», εκπροσώπησε το υπουργείο στη μαθητική παρέλαση στα Ιωάννινα. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μερόπη Τζούφη είναι βουλευτής Ιωαννίνων.

Χθες πάντως, η υφυπουργός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, μετείχε σε ημερίδα για την ειδική αγωγή, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας, όπου υπενθύμισε «τις έως τώρα πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας να ενισχύσει την ειδική αγωγή, αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προστατεύσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή