Πολλοί δήμοι δεν δέχονται 4χρονα λόγω έλλειψης υποδομών

Πολλοί δήμοι δεν δέχονται 4χρονα λόγω έλλειψης υποδομών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κομφούζιο έχει δημιουργηθεί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, καθώς φέτος για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση σε πολλές περιοχές της χώρας. Πολλοί γονείς απευθύνονται στους δήμους προκειμένου να εγγράψουν τα τετράχρονα παιδιά τους στο σχολείο, ωστόσο από την πλευρά των δήμων ιδιαίτερα της Αττικής αναφέρεται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα εφαρμογής του νόμου 4521/18 προς το παρόν. Το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει τη δυνατότητα εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε βάθος τριετίας – διορία που πολλοί δήμοι ειδικά στην Αττική προτίθενται να εξαντλήσουν, καθώς δεν υπάρχει η αναγκαία υποδομή στα σχολικά κτίρια για την υποδοχή και άλλων μαθητών.

Σοβαρό πάντως είναι το ενδεχόμενο και μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου οι δήμοι να μην έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Οπως επισημαίνουν πολλοί δήμαρχοι στην «Κ», σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί τα 4χρονα να μεταφερθούν σε όμορους δήμους προκειμένου να ξεκινήσουν τη σχολική τους ζωή που πλέον υποχρεωτικά διαρκεί 14 χρόνια. «Σε βάθος τριετίας, σύμφωνα με τη μελέτη που έχουμε κάνει χρειαζόμαστε 11 ακόμα αίθουσες. Προς το παρόν δεν θα εφαρμόσουμε την υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση γιατί δεν διαθέτουμε τις υποδομές», τονίζει στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Πάνος Γκόνης.

Ωστόσο, σε 184 δήμους της χώρας το σχολικό έτος 2018-2019 ξεκινάει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας (23/4), καθώς όπως προέκυψε από τις εισηγήσεις των αρμόδιων περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαθέτουν τις υποδομές. Στην Αττική η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση θα εφαρμοστεί από φέτος στους δήμους: Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Λαυρεωτικής, Ωρωπού, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Σαλαμίνος, Περάματος, Αγκιστρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή