Από «φεμινιστής»… δράστης βίαιης συμπεριφοράς o εισαγγελέας της Νέας Υόρκης

Από «φεμινιστής»… δράστης βίαιης συμπεριφοράς o εισαγγελέας της Νέας Υόρκης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εισαγγελία του Μανχάταν ερευνά τις καταγγελίες τεσσάρων γυναικών εις βάρος του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Ερικ Σνάιντερμαν, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού ρεπορτάζ στον New Yorker. Ειδικότερα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Σνάιντερμαν, ο οποίος εμφανιζόταν ως ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #metoo, είχε βιαιοπραγήσει εναντίον των γυναικών αυτών. Επρόκειτο για την ταχεία και δραματική πτώση του στελέχους των Δημοκρατικών, ο οποίος αυτοπροσδιοριζόταν ως φεμινιστής και είχε δεσμευτεί ότι θα υποχρεώσει όσους καταχρώνται την εξουσία τους να λογοδοτήσουν.

Οι γυναίκες περιέγραψαν στο ρεπορτάζ, που υπογράφει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ γιος της Μία Φάροου, Ρόναν Φάροου, πως τις είχε χτυπήσει, είχε προσπαθήσει να τις στραγγαλίσει και τις είχε απειλήσει φραστικά. Ταυτόχρονα τον περιέγραψαν ως βίαιο πότη, ο οποίος έβγαινε εκτός ελέγχου με το αλκοόλ. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα σε υποτιθέμενα ρομαντικά ραντεβού, αλλά οι γυναίκες υπογράμμισαν ότι η βία δεν ήταν συναινετική. Ο 63χρονος πρώην εισαγγελέας υπονόησε σε ανακοίνωσή του ότι η συμπεριφορά του εντασσόταν σε μια κοινώς αποδεκτή σεξουαλική δραστηριότητα. «Στην ιδιωτικότητα ερωτικών σχέσεων, επιδόθηκα στην εναλλαγή ρόλων και άλλης συναινετικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Δεν χτύπησα κανέναν. Δεν έχω επιδοθεί ποτέ σε μη συναινετικό σεξ, είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν θα μπορούσα να υπερβώ», είπε. Είναι μια απρόβλεπτη ειρωνεία της τύχης, καθώς το γραφείο του ήταν αυτό που είχε αναλάβει να διαπιστώσει γιατί η έρευνα εις βάρος του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Ουάινσταϊν από την εισαγγελία του Μανχάταν δεν είχε οδηγήσει το 2015 σε απαγγελία κατηγοριών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή