ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εκκλησία κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Η Εκκλησία κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Την έντονη αντίθεση της στην αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε η Εκκλησία της Ελλάδος. Μάλιστα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι επικράτησε και πάλι η «πολιτική ορθότητα» ενάντια στην φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να εκφράζει την άποψή της, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο πιο μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού,  χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία. Ουσιαστικά, η ΔΙΣ αναφέρει ότι η άποψή της έχει σαφώς πολιτικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση να επηρεάζει.

Το ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Μετά από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να εμπιστεύεται ως βασική του αξία την οικογένεια. Δυστυχώς επικράτησε και πάλι η «πολιτική ορθότητα» ενάντια στην φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία.