ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαθίστανται σταδιακά η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη

Αποκαθίστανται σταδιακά η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη

Αποκαταστάθηκε -με εξαίρεση ίσως μεμονωμένες περιπτώσεις κτιρίων- η ηλεκτροδότηση στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα μέχρι το μεσημέρι, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες την πόλη.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης, στις περιοχές όπου βρίσκονται οι τρεις υποσταθμοί εκτός τάσης (Τσιμισκή και Ικτίνου γωνία, Γλάδστωνος και Κωστή Παλαμά και πλησίον του λιμένος Θεσσαλονίκης), οι καταναλωτές ηλεκτροδοτούνται από γειτονικούς υποσταθμούς.

«Ενδεχομένως να υπάρχουν ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις χωρίς ρεύμα, όπως για παράδειγμα μία πολυκατοικία. Ωστόσο, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση, η οποία είχε διακοπεί χθες εξαιτίας της υψηλής θολότητας του νερού, που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα από τη χτεσινή καταιγίδα στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι, εκτός του κέντρου της πόλης που συνέχιζε να μην έχει νερό και των περιοχών όπου έχει κοπεί από νωρίς το πρωί βάσει του προγραμματισμού, αποκαθίστατο η υδροδότηση σταδιακά σε Μενεμένη, Ξηροκρήνη και Αμπελόκηπους και έχουν «ανακουφιστεί» η Καλαμαριά, η Πυλαία και η Τούμπα. 

Αποκαθίστανται σταδιακά η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη-1

Επίσης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι οι ποσότητες νερού που διανέμονται στο εσωτερικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης δεν είναι απολύτως ασφαλείς, η διοίκηση της Εταιρείας ΄Υδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ ΑΕ), τις χαρακτηρίζει ώς παντελώς ανυπόστατες.

«Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργούν συνεχώς τα χημεία ύδρευσης της εταιρείας σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, εντός του δικτύου της πόλης δηλαδή, προκύπτει ότι το νερό πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Ομοίως, οι αναλύσεις που πραγματοποιούνται στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης -και πριν αυτό δοθεί στην κατανάλωση και στο εσωτερικό δίκτυο- πληρούν όλες τις προδιαγραφές της νομοθεσίας (παράμετροι θολότητας, αγωγιμότητας, υπολειμματικού χλωρίου, pH και κολοβακτηριοειδή, όπως και άλλες χημικές παράμετροι)» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. 

Αποκαθίστανται σταδιακά η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη-2

Η ΕΥΑΘ γνωστοποιεί ακόμη ότι έχουν ήδη αποσταλεί στους δήμους που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα παλέτες με εμφιαλωμένα νερά για την εξυπηρέτηση βασικών λειτουργιών τους (π.χ. σχολεία). 

Παράλληλα, εξυπηρετούνται νοσηλευτικά ιδρύματα με υδροφόρες, ενώ έχουν στηθεί σε πέντε σημεία του κέντρου σημεία διανομής με μπουκάλια νερό για τις ανάγκες των πολιτών (Αριστοτέλους, Αγ. Σοφίας – Τσιμισκή, Καμάρα, Λ. Πύργος, Δικαστήρια).

Αποκαθίστανται σταδιακά η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη-3

 Επίσης, γίνονται συνεννοήσεις με τα επιμελητήρια επαγγελματιών και την Ένωση Ξενοδόχων για εξυπηρέτηση βασικών αναγκών με εμφιαλωμένα που θα παράσχει η ΕΥΑΘ και έχει ενισχυθεί το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας.

Αποκαθίστανται σταδιακά η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη-4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ