ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδικίες στην προκήρυξη για σωφρονιστικούς υπαλλήλους καταγγέλλουν υποψήφιοι με απολυτήριο λυκείου

Αδικίες στην προκήρυξη για σωφρονιστικούς υπαλλήλους καταγγέλλουν υποψήφιοι με απολυτήριο λυκείου

Αδικίες στην προκήρυξη για το προσωπικό εξωτερικής φρούρησης και φύλαξης καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι με απολυτήριο Λυκείου.

Ειδικότερα, σε αυτήν κάνουν λόγο για μια προκήρυξη σωφρονιστικών υπαλλήλων με «κόφτες» στη μοριοδότηση, καθώς, όπως αναφέρουν το ΙΕΚ θεωρήθηκε τίτλος σπουδών σε αντίθεση με το απολυτήριο λυκείου, όπως γινόταν σε κάθε προκήρυξη ΔΕ κατηγορίας. 

Παράλληλα, ζητούν στο ΦΕΚ που θα δημοσιευθεί «να υπάρχει σαν κύριος τίτλος σπουδών και μόνο (οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας), για να συμμετάσχουν και να έχουν ίσες πιθανότητες διορισμού όλοι οι Έλληνες πολίτες αυτού του κράτους δικαίου».

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) Γενική Διεύθυνση Προσλήψεων

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 96 Τ.Κ 11527 Αθήνα και Πουλίου 6 T.K 11523 Αθήνα (μετρό Αμπελοκήπων).

Αξιότιμε κ. Υπουργέ και Πρόεδρε ΑΣΕΠ

1) Γρ. κ. Υπουργού (υ.τ.α) ([email protected]),

2) Γρ. κ. Υφυπουργού (υ.τ.α) ([email protected])

3) Γρ. Γενικού Γραμματέα ([email protected])

4) Γρ. Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ([email protected])

5) Γρ. Ειδικού Γραμματέα ([email protected])

6) Γρ. Νομικού Συμβούλου ([email protected]), ([email protected])

7) Γρ. Εξυπηρέτησης Πολιτών Α.Σ.Ε.Π ([email protected])

8) Γρ. Γενικής Δ/νσης Διοίκησης – Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης – Τμήμα Διαδικτύου ([email protected]) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

9) Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού ([email protected])

10) Πρόεδρος Δημοκρατίας ([email protected])

11) Γρ. Γραμματείας κ. Υπουργού ([email protected])

12) Γρ. Γραμματείας κ.Υφυπουργού ([email protected])

13) Γρ. Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ([email protected])

14) Γρ. Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς ([email protected])

15) Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας ([email protected])

Προκήρυξη 6Κ/2018 (557 ατόμων) ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης

Τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Γιατί κ. Υπουργέ Σταύρο Κοντονή, κ. Υφυπουργέ Δημήτριε Παπαγγελόπουλε, κ. Γενικέ Γραμματέα Ευτύχιε Φυτράκη και κ. Πρόεδρε Ιωάννη Καραβοκύρη ανακοινώσατε μία προκήρυξη Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με (κόφτες) στην μοριοδότηση ?

2) Γιατί το ΙΕΚ να είναι Κύριος Τίτλος Σπουδών και όχι το Απολυτήριο Λυκείου, όπως γινόταν σε κάθε προκήρυξη ΔΕ κατηγορίας ?

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: http://www.gsae.edu.gr/attachments/article/1427/ΦΥΛΑΚΑΣ%20ΜΟΥΣΕΙΩΝ%20ΚΑΙ%20ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ%20ΧΩΡΩΝ.pdf (ΠΗΓΗ 1) file:///C:/Users/Windows%207/Downloads/14-06-07_prokiriksi_frouron_167.pdf (ΠΗΓΗ 2)

Βλέπε Προκήρυξη ΔΕ (167) Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης 2007. file:///C:/Users/Windows%207/Downloads/260%20stis%20fylakes1.pdf

Βλέπε Προκήρυξη ΔΕ (260) φυλάκων 2008.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα οι Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, δεν έχουν κάποια συσχέτιση με το επάγγελμα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. (ΠΗΓΗ 1)

Εν αντιθέσει η ειδικότητα Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας έχει συνάφεια με το επάγγελμα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Ελπίζουμε στο ΦΕΚ που θα δημοσιευθεί: Να υπάρχει σαν Κύριος Τίτλος Σπουδών και μόνο (Οποιοδήποτε Πτυχίο ή Δίπλωμα ή Απολυτήριος τίτλος Δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας), για να συμμετάσχουν και να έχουν ίσες πιθανότητες διορισμού όλοι οι Έλληνες πολίτες αυτού του κράτους δικαίου. (ΠΗΓΗ 2)

Όποιος κατέχει Πτυχίο ΙΕΚ ειδικότητας (Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας), να λαμβάνει έξτρα μοριοδότηση στο σύνολο των μορίων του, και όχι να βάζει φρένο – τοίχο σε υποψηφίους με Απολυτήριο Λυκείου!

Αναμένουμε την έκδοση της προκήρυξης 6Κ/2018 με τα εξής κριτήρια:

Κύριος Τίτλος Σπουδών: ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

Έξτρα Μοριοδότηση: Ειδικές Δυνάμεις (Πεζοναύτες,Καταδρομείς,Αλεξιπτωτιστές) και Πενταετούς Υποχρέωσης.

Διπλώματα Οδήγησης (Α',Β',Γ',Δ',Ε'), απαραίτητα για την μεταφορά των κρατουμένων.

ΙΕΚ: Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Ξένες Γλώσσες. ……..

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ……..

Άδικο για όλους εμάς που περιμέναμε αυτή την προκήρυξη για να συμμετάσχουμε και δεν κατέχουμε το δίπλωμα ΙΕΚ να αποκλειστούμε σαν β' επικουρικό….. Καμία μα απολύτως καμία πιθανότητα να προσληφθούμε σαν β' επικουρικό! ! ! Άλλωστε το Α.Σ.Ε.Π πρέπει να είναι αξιοκρατικό και όχι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα κάποιων!

Οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε πτυχία Α.Ε.Ι – Α.Τ.Ε.Ι.

Το μόνο που ζητάμε και διεκδικούμε κ. Υπουργέ Σταύρο Κοντονή και κ. Πρόεδρε Ιωάννη Καραβοκύρη είναι η τροποποίηση της προκήρυξης για να υπάρξει σωστή και δίκαια μοριοδότηση, όπως σε διαγωνισμούς παλαιοτέρων ετών…..

Οι Υποψήφιοι Απολυτηρίου Λυκείου, Σας Ευχαριστούμε