ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλογιάννης για τους Ελληνες στρατιωτικούς: «Συνάντησα δύο περήφανους άντρες. Εκείνοι με παρηγορούσαν»

Κεφαλογιάννης για τους Ελληνες στρατιωτικούς: «Συνάντησα δύο περήφανους άντρες. Εκείνοι με παρηγορούσαν»

Τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την επίσκεψή του στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης περιέγραψε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Συνάντησα δύο περήφανους άνδρες με υψηλό φρόνημα. Εκείνοι παρηγορούσαν εμένα όταν τους είδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο ρ/σ «Θέμα 104,6» . Σημείωσε, ακόμη ότι «το θέμα πρέπει να μένει συνεχώς ψηλά στην επικαιρότητα και στα διεθνή φόρα, ώστε να αυξηθεί η πίεση στην τουρκική πλευρά».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέφτηκε τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Αναστάσιο Δημοσχάκη, δήλωσε ότι θα έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, προκειμένου να τον ενημερώσει για το θέμα. Πάντως, έκανε λόγο για «θετικό μήνυμα εκ μέρους της Άγκυρας, ότι έδωσε αμέσως επίσημη άδεια για την επίσκεψή του αυτή ως εκπροσώπου της ΕΕ, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει παράνομα και παράτυπα την προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, λέγοντας ότι «σε αυτά τα θέματα η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη». Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα μετά τις τουρκικές εκλογές να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη έγινε κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέβασε στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο με τη σημερινή δήλωσή του στην Αλεξανδρούπολη, όπου και παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Επίσης έκανε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και στην επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη: «Ζήτησα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί σήμερα τους δυο αξιωματικούς μας και να τους παρέχει όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο: ότι δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα» τόνισε στις σχετικές αναρτήσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί στην Ίμβρο στα θυρανοίξια του Παρεκκλήσιου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τα οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.