«Βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο και έπνιξα το μωρό»

«Βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο και έπνιξα το μωρό»

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νεαρή κοπέλα 19 ετών και η 54χρονη μητέρα της κατηγορούνται για τον φόνο του νεογέννητου βρέφους, που είχε βρεθεί νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων την 26η Φεβρουαρίου στην Πετρούπολη. Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν την Κυριακή από άνδρες του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. Ενώπιον των αξιωματικών της Ασφάλειας, μάνα και κόρη ομολόγησαν τις πράξεις τους και την Πέμπτη πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή. Αντιμετωπίζουν δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Στην προανακριτική της απολογία, η 19χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καταλάβει ότι κυοφορούσε παρά μόνον όταν έφτασε στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ότι αφού γέννησε μόνη της στο μπάνιο έπνιξε το βρέφος με ένα κορδόνι. Ακόμα, ανέφερε ότι είχε και η ίδια αφήσει λουλούδια στο σημείο όπου είχε βρεθεί νεκρό το άτυχο αγοράκι για να συγχωρεθεί για την πράξη της. «Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν έφτασα στους 7 μήνες. Δεν το είπα ποτέ στη μάνα μου. Εκείνη όμως ήταν στο μπάνιο και με βοήθησε να γεννήσω. Οταν βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο, τότε το έπνιξα το μωρό. Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια εκεί που αφήναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συχωρεθώ για αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να το σκοτώσω», κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Το νεκρό βρέφος είχε βρει μέσα σε νάιλον σακούλα σκουπιδιών ένας ρακοσυλλέκτης. Είχε τυλιγμένο στον λαιμό του ένα κορδόνι, ενώ το στόμα του ήταν φραγμένο με χαρτοπετσέτες.

Η ιατροδικαστική έκθεση είχε επιβεβαιώσει ότι ο θάνατος του νεογέννητου αγοριού είχε προκληθεί από ασφυξία. Το διάστημα που ακολούθησε αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από δεκάδες περιοίκους και κατέληξαν σε έναν κύκλο περίπου 30 γυναικών με χαρακτηριστικά υπόπτων, ανάμεσα στις οποίες και η 19χρονη δράστις. Αμέσως μετά, προχώρησαν στην οικειοθελή λήψη δείγματος γενετικού υλικού από καθεμιά απ’ αυτές προκειμένου να το αντιπαραβάλουν με εκείνο του νεκρού βρέφους.

Η ταυτοποίηση προέκυψε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Εις βάρος της 19χρονης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ από βίντεο που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προέκυψε συναυτουργία της 54χρονης μητέρας της. Κι αυτό διότι κάμερα ασφαλείας την κατέγραψε να πετά σε κάδο απορριμμάτων τη σακούλα με το νεογέννητο αγοράκι.

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η 19χρονη ομολόγησε με λεπτομέρεια την πράξη της. «Του έσφιξα το λαιμό με ένα κορδόνι για να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί όμως έβγαλε αίμα από το στόμα και έβαλα χαρτοπετσέτες για να σταματήσω το αίμα», κατέθεσε. Προηγουμένως είχε αποκαλύψει πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έμεινε έγκυος, που όμως δεν παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον. Αντίθετα, η μητέρα της 19χρονης ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για την εγκυμοσύνη της κόρης της και ότι αντελήφθη τι συνέβαινε όταν της ζήτησε να πετάξει τη σακούλα με το νεκρό βρέφος. «Μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Ανοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα», ανέφερε στους αστυνομικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή