Ομολογία καθυστέρησης πληρωμών στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Ομολογία καθυστέρησης πληρωμών στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τα προβλήματα καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) εξαπέλυσε χθες ο τομέας Εθνικής Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας. Σε κοινή δήλωσή τους οι Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης καταλόγισαν στην κυβέρνηση «ανεπάρκεια και ανικανότητα», που οδηγεί την αμυντική βιομηχανία σε μη αναστρέψιμη απαξίωση.

«Η αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας στους εργαζομένους της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι μια κυνική ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημειώνουν ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωσή τους, κατηγορώντας το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ότι οι σχετικές εξαγγελίες για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας δεν ήταν παρά «επικοινωνιακά τεχνάσματα».

«Λειτουργικό αδιέξοδο»

Οι κ. Κικίλιας και Δημοσχάκης έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα ΕΑΣ κινδυνεύουν να βρεθούν σε λειτουργικό αδιέξοδο και άφησαν σαφείς αιχμές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, οι οποίες και πρέπει να αναζητηθούν.

Η απάντηση εκ στόματος του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΑΣ Θεόφιλου Βασιλείου επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας. Στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Θεοφίλου παραδέχεται ότι προέκυψε αδυναμία καταβολής αποδοχών στους εργαζομένους των ΕΑΣ στις 10 Μαΐου προβάλλοντας ως αιτιολογία τις καθυστερήσεις στις εξοφλήσεις τιμολογίων οφειλομένων ποσών στην εταιρεία και, όπως σημειώνει, «σε κάθε περίπτωση χωρίς ευθύνη της».

Σημειώνει ακόμα ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και στο επόμενο δεκαπενθήμερο οι αποδοχές των εργαζομένων θα καταβληθούν κανονικά και στο σύνολό τους, ενώ κάνει λόγο για «παράλληλη εξασφάλιση της δυνατότητας κανονικής καταβολής αυτών και στο μέλλον, καθώς και τη δυνατότητα πληρωμών για πρώτες ύλες, για συνέχιση της παραγωγής».

Θυμίζει, δε, ότι τα ΕΑΣ, χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση από το 2015, «ζουν και επιβιώνουν από την παραγωγική τους δραστηριότητα και τις κοινές προσπάθειες κυβέρνησης, διοίκησης και εργαζομένων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή