ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pierce Leadership Academy: Ενα καλοκαιρινό βιωματικό αγγλόφωνο πρόγραμμα για μικρούς… ηγέτες

Pierce Leadership Academy: Ενα καλοκαιρινό βιωματικό αγγλόφωνο πρόγραμμα για μικρούς… ηγέτες

Σε μία εποχή όπου ο κόσμος δοκιμάζεται από πολλαπλές κρίσεις, οι ηγέτες καλούνται να επιδείξουν τόλμη και αποφασιστικότητα, να χαράξουν στρατηγικές που θα δώσουν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα. Και φυσικά να δώσουν το παράδειγμα για τους μελλοντικούς ηγέτες.

Όμως, τι είναι η ηγεσία και τι κάνει έναν ηγέτη… ηγέτη; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι έφηβοι 13–17 ετών, που θα συμμετάσχουν στο καλοκαιρινό βιωματικό αγγλόφωνο πρόγραμμα Pierce Leadership Academy, που διοργανώνει το Pierce – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Σε αυτό το πρόγραμμα, οι μαθητές θα ανακαλύψουν την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να παίρνουν αποφάσεις ως αποτελεσματικοί ηγέτες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες και δεν πρόκειται απλώς για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Pierce Leadership Academy: Ενα καλοκαιρινό βιωματικό αγγλόφωνο πρόγραμμα για μικρούς… ηγέτες-1

Το Pierce Leadership Academy προσφέρει μία ολιστική εκπαιδευτική εμπειρία, τρεις εβδομάδες γεμάτες μαθήματα, εργαστήρια, προσομοιώσεις, εποικοδομητικές συζητήσεις και εκπαιδευτικές εξορμήσεις, στη διάρκεια των οποίων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν διαφορετικές σφαίρες ενδιαφέροντος, να εκτεθούν σε νέα γνωστικά αντικείμενα και επιστήμες, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τους μηχανισμούς της ηγεσίας.

Μέσα από το πρόγραμμα ενθαρρύνονται να υπερβούν τους εαυτούς τους με ουσιαστικούς τρόπους που οδηγούν σε αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη και υπεύθυνη και ώριμη λήψη αποφάσεων.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

• STEM

• Mediation and Social Change

• From Humanism to Leadership

• DramArting

Pierce Leadership Academy: Ενα καλοκαιρινό βιωματικό αγγλόφωνο πρόγραμμα για μικρούς… ηγέτες-2

Στη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν την ενότητα της επιλογής τους, ενώ την τρίτη και τελευταία εβδομάδα, θα ενθαρρυνθούν να δουλέψουν μαζί, να μεταφέρουν γνώση, να αλληλεπιδράσουν, να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα αυτών των 4 ενοτήτων και να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στον πραγματικό κόσμο.

Επίσης τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνωριμίες και να αναπτύξουν δεσμούς με Έλληνες και ξένους συνομηλίκους τους! Ήδη στο φετινό Pierce Leadership Academy θα συμμετάσχουν 15 μαθητές από την Αμερική, υπότροφοι του Jack Kent Cooke Foundation. Πρόκειται για άριστους μαθητές που, μέσα από την εμπειρία του Pierce Leadership Academy, θα γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα και το Pierce, και θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Pierce Leadership Academy: Ενα καλοκαιρινό βιωματικό αγγλόφωνο πρόγραμμα για μικρούς… ηγέτες-3

Το πρόγραμμα απαιτεί εγγραφή και υποχρεωτική συμμετοχή των μαθητών για όλο το διάστημα της διεξαγωγής του.

Για τα παιδιά που βρίσκονται εκτός Αθήνας, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας στις υπερσύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.

Για αναλυτικές πληροφορίες κάθε ενότητας, πατήστε στους σχετικούς συνδέσμους και στο http://www.pierce.gr/pierce-leadership-academy.
 

Pierce Leadership Academy: Ενα καλοκαιρινό βιωματικό αγγλόφωνο πρόγραμμα για μικρούς… ηγέτες-4