Επίσκεψη Βούτση στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Επίσκεψη Βούτση στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών», τόνισε μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος –επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη για διεθνή κοινοβουλευτική συνάντηση– είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με τους φυλακισμένους Ελληνες στρατιωτικούς. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε έναν χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ».

Μιλώντας εξάλλου σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για την ενέργεια, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτι τους στο πνεύμα της συμμαχικής σχέσης, εδώ και πολύ καιρό». Επισήμανε ότι η Ελλάδα έρχεται κάθε ημέρα αντιμέτωπη με απρόβλεπτες συμπεριφορές, κάνοντας αναφορά σε «συγκρούσεις σκαφών στο ανατολικό Αιγαίο» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι για τις ΗΠΑ αναλογιζόμενος τις προκλήσεις της στρατηγικής κατεύθυνσης της Τουρκίας, δεν έχουμε σημαντικότερο σύμμαχο από την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή