Καταγγελία συνδικαλιστών των Ειδικών Φρουρών μετά τη συμπλοκή στα Λιόσια

Καταγγελία συνδικαλιστών των Ειδικών Φρουρών μετά τη συμπλοκή στα Λιόσια

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και Ρομά σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στα Ανω Λιόσια. Στη διάρκεια του επεισοδίου δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές σε ένα τζιπ της ΕΛ.ΑΣ. Ολα ξεκίνησαν όταν οι άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) προσπάθησαν να ελέγξουν τους επιβάτες ενός Ι.Χ. που θεωρήθηκαν ύποπτοι για ληστεία στην περιοχή της Πετρούπολης. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στην οδό Αναγεννήσεως και αποπειράθηκαν να προσαγάγουν τους δύο υπόπτους όταν περίοικοι, που στο μεταξύ είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με κυνηγετικές καραμπίνες. Προσωρινά επικράτησε ανησυχία, καθώς το περιπολικό και οι άνδρες της ΟΠΚΕ βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδο δίχως δυνατότητα άμεσης διαφυγής. Χρειάστηκε να ρίξουν προειδοποιητικές βολές στον αέρα, καθώς και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να κρατήσουν σε απόσταση τους ενόπλους, πιθανότατα Ρομά που διαμένουν στην περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις και επέτρεψαν στους άνδρες της ΟΠΚΕ να απεγκλωβιστούν και να αποχωρήσουν από το σημείο παίρνοντας μαζί τους τούς δύο υπόπτους.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 44 και 37 ετών, σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες. Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ) με χθεσινή ανακοίνωσή του κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για τη «σαθρή», όπως τη χαρακτηρίζει, λειτουργία των ομάδων ΟΠΚΕ, υποστηρίζοντας ότι, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, οι αστυνομικοί των ομάδων εξακολουθούν να διατίθενται στη φύλαξη συμβολαιογραφείων, κομμάτων, εταιρειών, πλειστηριασμών κ.ο.κ. «Αντί να λειτουργεί απρόσκοπτα στο πλαίσιο της αποστολής της, έχει καταντήσει η “Φιλιππινέζα” των γνωστών μέτρων τάξης της Αττικής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΦΕΑΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή