ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους «Ρουβίκωνα» για φθορές σε συμβολαιογραφείο

Σύλληψη μέλους «Ρουβίκωνα» για φθορές σε συμβολαιογραφείο

Ενας 19χρονος, μέλος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», συνελήφθη για τον βανδαλισμό συμβολαιογραφείου χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Στη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης τραυματίστηκε στο χέρι, και λίγα μόλις λεπτά αργότερα εντοπίστηκε να αιμορραγεί από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, έχει συλληφθεί για άλλες δύο δράσεις της αναρχικής ομάδας.

Νωρίτερα, ο ίδιος και μαζί του ακόμα περίπου δέκα κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε συμβολαιογραφείο στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ακαδημίας και χρησιμοποιώντας σφυριά και ρόπαλα προκάλεσαν φθορές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους εσωτερικούς χώρους. Το «ντου» έγινε μπροστά στα μάτια των αιφνιδιασμένων εργαζομένων που παρακολουθούσαν τον βανδαλισμό χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia και υπογράφει ο «Ρουβίκωνας», αναφέρεται ότι «η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών». Την επίθεση κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών – Πειραιώς. «Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, καθώς αποδεικνύεται πλέον ότι η στοχοποίηση των συναδέλφων συμβολαιογράφων δεν αφορά την προστασία των αδύναμων όπως ήθελαν μέχρι πρότινος να ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο σύλλογος των συμβολαιογράφων διαψεύδει τον «Ρουβίκωνα» επισημαίνοντας ότι «η συγκεκριμένη συνάδελφος όχι μόνο δεν έχει διεξαγάγει πλειστηριασμούς που να αφορούν οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου μας, με συνδυασμό που έχει εκπεφρασμένη δημόσια και καταγγελτική άποψη για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας». Σύμφωνα με την ίδια την κ. Θηρεσία Δάλλα-Πολυζώη, «δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα. Μάλιστα, λόγω της πολιτικής μου αυτής θέσης, έχω στερηθεί συνειδητά αντικείμενο εργασίας».