«Ολοι Μαζί… Τρέχουμε»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αυριανό 1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου, που διοργανώνουν το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» μαζί με 22 δήμους της Αττικής, έχει ξεκινήσει. Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται για τις διαδρομές 5 χιλιομέτρων, τρεξίματος ή βάδην, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του καθενός. «Ο εκάστοτε δήμος σχεδίασε αυτόνομα την ακριβή διαδρομή εντός των ορίων του και προσδιόρισε τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού» αναφέρει στην «Κ» ο κ. Γιάννης Σπανολιός από το «Ολοι Μαζί Μπορούμε», «η δική μας παράκληση, η οποία εισακούσθηκε, ήταν να μην κλείσουν καθόλου κεντρικές οδικές αρτηρίες».

Οι δήμοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, είναι οι Δήμοι Αθηναίων, Αλίμου, Αμαρουσίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Διονύσου, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κρωπίας, Μεγάρων, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέου Ηρακλείου, Νίκαιας – Ρέντη, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παπάγου – Χολαργού, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδας, Υδρας. Το ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους είναι στις 9 π.μ. και ο αγώνας προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 12 μ. Η δε έναρξη θα γίνει μέσω… Αγίου Δομίνικου, αφού το παράγγελμα της εκκίνησης θα δώσει ο Σάκης Τανιμανίδης του Survivor σε απευθείας σύνδεση με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Προηγουμένως, ωστόσο, απαιτείται προεγγραφή (ακόμα και λίγες ώρες πριν από την έναρξη) και καταβολή 5 ευρώ ανά δρομέα μέσω της ιστοσελίδας του «Ολοι Μαζί Μπορούμε» (www.oloimaziboroume.gr) ή της Viva (www.viva.gr). Για την αγορά ενός εισιτηρίου αγώνα οι δρομείς μπορούν εξίσου να απευθυνθούν στα Mediamarkt, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης, Τεχνόπολη, Περίπτερο Σύνταγμα, Yoleni’s, Kremlino, όπου γίνονται δεκτά και μετρητά. Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα της διοργάνωσης θα μετατραπούν άμεσα σε τρόφιμα που θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του αντίστοιχου δήμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» μας προτρέπει να… τρέξουμε για καλό σκοπό. Αγώνες δρόμου διοργανώνονται από το 2015, με αφετηρία τον Μαραθώνα, τον Σχινιά ή τον Υμηττό. Από αύριο, όμως, η πρωτοβουλία αποκτά τοπικό χαρακτήρα και παίρνει τις διαστάσεις μιας μεγάλη συνοικιακής γιορτής: συμμετέχουμε, αθλούμαστε και ενισχύουμε την ευημερία της γειτονιάς μας.

Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε», μια πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, γεννήθηκε στους πρώτους μήνες της κρίσης. «Ξεκινήσαμε δειλά δειλά με συγκέντρωση τροφίμων στα σούπερ μάρκετ τον Δεκέμβριο του 2011», θυμάται ο κ. Σπανολιός, «σταδιακά, όμως, αυξήσαμε τα προγράμματα για τη συλλογή τροφίμων (π.χ. “με ένα κλικ μπορείς”), αλλά και τις συνεργασίες μας». Σήμερα, το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» παρέχει τρόφιμα σε πάνω από 200 φορείς, μεταξύ των οποίων και τις μητροπόλεις της Ελλάδας. Μέχρι και το 2016 η προσφορά των πολιτών ήταν αξιοσημείωτη, 60 τόνοι τρόφιμα τον κάθε μήνα, σταδιακά όμως αυτό αλλάζει. Ο συνολικός απολογισμός του Απριλίου του 2018 ήταν μόλις 15 τόνοι τρόφιμα.

Στο διάστημα αυτών των ετών, το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» ενεργοποιήθηκε και σε άλλους τομείς, όπως η υγεία (συλλογή φαρμάκων, υποστήριξη ανασφάλιστων), η Παιδεία (παροχή υποτροφιών), η συλλογή παιχνιδιών και γραφικής ύλης, η εξεύρεση εργασίας (μέσω ειδικής πλατφόρμας) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή