Καιρός: Βροχές και μεταφοράς σκόνης σήμερα

Καιρός: Βροχές και μεταφοράς σκόνης σήμερα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν, δίνοντας παροδικές βροχές ή όμβρους τοπικού χαρακτήρα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά λίγες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ στα δυτικά και νότια οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι γενικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στα νότια πελάγη βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, με πιθανότητα παροδικής βροχή ή καταιγίδας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ιδιαίτερα στα Μεσόγεια όπου ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Παράλληλα, αυξημένες θα διατηρηθούν συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στο Νότιο Ευβοϊκό από ανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή