Ψυχίατροι χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας σε κρατούμενους για εμπορία ναρκωτικών

Ψυχίατροι χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας σε κρατούμενους για εμπορία ναρκωτικών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άτομα κατηγορούνται για χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών τοξικομανίας σε κρατούμενους για υποθέσεις ναρκωτικών προκειμένου να κάνουν χρήση ευεργετικών διατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους πέντε κατηγορουμένους είναι μία δικηγόρος, τρεις γιατροί – οι δύο ψυχίατροι- και ένας ιδιώτης.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση σε βάρος των πέντε κατηγορούμενων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι φέρονται να εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά για τα μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν στις 18 Απριλίου για αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Αττικής

Είχαν συλληφθεί συνολικά 13 μέλη της οργάνωσης, ενώ άλλοι 4 ήταν ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος την 18η Απριλίου είχαν κατασχεθεί 24 κιλά κάνναβης, 200 γραμμάρια κοκαΐνης, 250 γραμμάρια κάνναβης (σοκολάτα), 15 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια, μικροποσότητα ηρωίνης, MDMA

Οι πέντε κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας – δωροληψίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατ' εξακολούθηση.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ακολούθως συνελήφθησαν με εντάλματα του Ανακριτικού Τμήματος, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος από βεβαιώσεις – πραγματογνωμοσύνες, η ακεραιότητα των οποίων εξετάζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή