ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σύμπραξη» αναρχικών ομάδων στην επίθεση στο ΣτΕ (βίντεο)

«Σύμπραξη» αναρχικών ομάδων στην επίθεση στο ΣτΕ (βίντεο)

Επίθεση με μπογιές και μπουκάλια στην πρόσοψη και το πλαϊνό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποίησαν τρεις αναρχικές ομάδες το απόγευμα της Δευτέρας.

Την ώρα της επίθεσης το δικαστήριο ήταν κλειστό, αλλά υπήρχε σε εξέλιξη διάσκεψη ανωτάτων δικαστικών για τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου

«Σύμπραξη» αναρχικών ομάδων στην επίθεση στο ΣτΕ (βίντεο)-1

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30, από 50 με 75 άτομα, τα οποία έφτασαν ως την είσοδο του κτιρίου, ενώ έσπασαν και τζάμια. 

«Σύμπραξη» αναρχικών ομάδων στην επίθεση στο ΣτΕ (βίντεο)-2

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λίγη ωρα αργότερα, την ευθύνη ανέλαβαν οι αναρχικές ομάδες «Ρουβίκωνας», «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας» και «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», σχετίζοντάς την «με την απόφασή του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων».

Αντιπρόεδρος ΣτΕ: Δυσάρεστη εικόνα
«Σύμπραξη» αναρχικών ομάδων στην επίθεση στο ΣτΕ (βίντεο)-3

Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργου Παπαγεωργίου, χαρακτήρισε δυσάρεστη την εικόνα, ενώ πρόσθεσε πως υπήρξε ψυχραιμία από τα μέλη του ΣτΕ τα οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, αν και αρχικά υπήρξε ανησυχία για τον φόβο μήπως έσπαζαν τα τζάμια στον δεύτερο όροφο.