Μπουτάρης: «Γνωρίζω τουλάχιστον δύο άτομα από αυτούς που μου επιτέθηκαν»

Μπουτάρης: «Γνωρίζω τουλάχιστον δύο άτομα από αυτούς που μου επιτέθηκαν»

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποκάλυψη ότι γνωρίζει τουλάχιστον δύο άτομα από αυτούς που του επιτέθηκαν το προηγούμενο Σάββατο, δίπλα στον Λευκό Πύργο, έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης χθες. «Αυτοί που μου επιτέθηκαν ήταν οργανωμένοι φασίστες», τόνισε. Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στο γεγονός, τόνισε: «Σκέφτηκα την κατάντια που έχουμε φτάσει, ένας έντιμος πολιτικός, που άλλαξε την εικόνα της Θεσσαλονίκης, να πέφτει θύμα επίθεσης επειδή έχει το θάρρος της γνώμης του». Ο κ. Καμίνης εκδήλωσε τον θαυμασμό του προς τον κ. Μπουτάρη «για το κουράγιο του» και ξεκαθάρισε ότι «βία και δημοκρατία είναι ασύμβατες έννοιες. Η βία είναι βία. Τελεία και παύλα», ανέφερε. Συγκεντρώσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν χθες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα από πολίτες.

Ωστόσο, υπήρξαν και αιρετοί οι οποίοι δεν δίστασαν δημοσίως όχι μόνο να δώσουν ελαφρυντικά στους επιτιθέμενους, αλλά και να τους επικροτήσουν γιατί «μίλησαν» με κλωτσιές και μπουνιές. «Αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ», σχολίασε το γεγονός ο δήμαρχος Αργους Δημήτρης Καμπόσος στο Facebook. Λίγο αργότερα και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Καμπόσος με ανάρτησή του στο Facebook επέρριψε ευθύνες για το σχόλιο, «που δεν συνάδει με τα ιδανικά και τα δημοκρατικά ιδεώδη του δημάρχου», σε κάποιον από τους διαχειριστές της προσωπικής σελίδας του δημάρχου. Ο δήμαρχος, και πάλι διά αντιπροσώπου, εμφανίζεται να καταδικάζει ρητά και κατηγορηματικά την επίθεση τονίζοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει τη άποψή του με τη βία. Την παραίτησή του υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Χρήστος Πασχαλίδης, ύστερα από παραίνεση της δημάρχου, καθώς λίγο νωρίτερα είχε αναρτήσει στο Facebook σχόλιο για την επίθεση: «Πήρε αυτό που του άξιζε, μπράβο τα παλικάρια. Σειρά να παίρνουν και οι προδότες βουλευτές».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο, τόνισε ότι η «ειλικρινής ανάγνωση της ιστορίας ενισχύει την αυτοπεποίθηση» και όχι οι λεονταρισμοί και οι δηλώσεις εθνικής αυταρέσκειας.

Εξήγησε μάλιστα πώς κατανοεί ο ίδιος την έννοια του πατριωτισμού: «Πατριωτισμός είναι να μη σπαταλάς τα χρήματα των πολιτών, πατριωτισμός είναι να φέρεις δουλειές στην πόλη, πατριωτισμός είναι να προστατεύεις τους πιο αδύναμους πολίτες».

Ψύχραιμος και με το γνωστό χιούμορ του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ηλικία του, για την οποία έγινε πολύς λόγος μετά την επίθεση, λες και η βία θα ήταν λιγότερο «βίαιη» αν το θύμα ήταν νεότερο. «Είμαι 75 χρόνων και όπως μου είπε ο Θεός θα ζήσω έως τα εκατό», τόνισε προσθέτοντας με χαμόγελο και «θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100». Αμέσως μετά, σοβαρεύοντας, κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης «να επιμείνουμε να γίνουμε καλύτεροι» με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, τόνισε αναφερόμενος στην παράταξη της οποίας ηγείται.

«Αν θέλετε. Και αν δεν θέλετε, στις εκλογές μαυρίστε μας», πρότεινε τη δημοκρατική οδό για να εκφράσει κάποιος τη διαφωνία και την αντίθεσή του. «Οταν έπεσα κάτω και με κλωτσούσαν, τρόμαξα», παραδέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Ομως μετά σηκώθηκα, όπως έχω κάνει πολλές φορές έως τώρα στη ζωή μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή