ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόμβος Ιωνίας: Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της διαμαρτυρίας προσφύγων

Κόμβος Ιωνίας: Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της διαμαρτυρίας προσφύγων

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, λόγω του γεγονότος ότι στην έξοδό της και συγκεκριμένα στο ύψος του κόμβου Ιωνίας, πρόσφυγες είχαν κλείσει προ ολίγου και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 250 πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στο camp των Διαβατών, ξεκίνησαν πορεία από το πρώην στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου". Οι πρόσφυγες αρχικά πραγματοποίησαν πορεία στη Συμμαχική Οδό προς την Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και στη συνέχεια απέκλεισαν για λίγη ώρα την Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα.

Η Τροχαία πραγματοποιούσε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Γύρω στη μία μετά το μεσημέρι άνοιξαν ξανά τον δρόμο και στα δύο ρεύματα, αλλά παραμένουν συγκεντρωμένοι στον κόμβο Ιωνίας.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, «Αντιγόνη» εκφράζει την έντονη ανησυχία τoυ για τις συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη δομή, αλλά και τον προβληματισμό της «για την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού μετά την αποχώρηση των οργανώσεων από τη Δομή: «Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα Διαβατά υπερβαίνει σήμερα τα 1800 άτομα ενώ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας μόνον 800 ατόμων. Η πλειοψηφία των προσφύγων διαμένει σε σκηνές ή σε ένα άδειο κτίριο, σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ