Οινικές διαδρομές στη Β. Ελλάδα

Οινικές διαδρομές στη Β. Ελλάδα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυσκολία να διαλέξεις δρόμο σε αυτή την περίπτωση μοιάζει ανυπέρβλητη. Ο λόγος για τις οκτώ διαφορετικές οινικές διαδρομές που περνούν από διαφορετικά οινοποιεία της Βορείου Ελλάδος, τα οποία θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο το κοινό με «Ανοιχτές Πόρτες» κυριολεκτικά, αφού η είσοδος θα είναι χωρίς εισιτήριο.

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της ομάδας «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν όσους θέλουν να δοκιμάσουν ή να ξαναδοκιμάσουν κρασιά. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται εδώ και 14 χρόνια και πέρυσι από τα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδας πέρασαν πάνω από 11.500 επισκέπτες. Στο συγκεκριμένο οινοτουριστικό δίκτυο συμμετέχουν 27 επισκέψιμα οινοποιεία, 24 ξενώνες –αφού μετά την οινοποσία η οδήγηση δεν συνίσταται– 36 εστιατόρια και 12 εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων και εδεσμάτων.

Οινικές διαδρομές στη Β. Ελλάδα-1

Τα οινοποιεία θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Ενδεικτικά οι διαδρομές που προτείνονται είναι: Τα Κρασιά των θεών του Ολύμπου, τα κρασιά της Ηπείρου, τα κρασιά των Λιμνών, τα κρασιά της Νάουσας, τα κρασιά Πέλλας-Γουμένισσας, τα κρασιά της Θεσσαλονίκης, τα κρασιά της Χαλκιδικής και τα κρασιά του Διονύσου. Εννοείται ότι οι φίλοι του κρασιού μπορούν να διαλέξουν μία αλλά και περισσότερες διαδρομές.

Tο κάθε οινοποιείο που συμμετέχει στην εορταστική αυτή ανοιξιάτικη οινοτουριστική πρόταση, διοργανώνει τις δικές του εκδηλώσεις με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού, κάθε ηλικίας.

Οι ξεναγήσεις και οι γευσιγνωσίες είναι φυσικά εκ των ων ουκ άνευ, αλλά σε κάθε οινοποιείο προτείνεται ξεχωριστό πρόγραμμα και ωράριο εκδηλώσεων με μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, wine-cocktails, μαθήματα μαγειρικής, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους.

Οινικές διαδρομές στη Β. Ελλάδα-2

Για όσους έχουν διάθεση να γνωρίσουν περισσότερο τα κρασιά της Βορείου Ελλάδος υπάρχουν προτάσεις για ειδικές γευστικές δοκιμές, κάθετες και οριζόντιες, φρέσκων και παλαιωμένων οίνων, καινούργιες και πειραματικές ετικέτες, masterclasses και πωλήσεις σε ειδικές τιμές.

Το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο τα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδας διοργανώνουν επίσης διαγωνισμό φωτογραφίας για τις ξεχωριστές στιγμές όσων συμμετέχουν με έπαθλο –φυσικά τι άλλο– κρασιά. Οι 6 πρώτοι νικητές που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα Likes θα αποκτήσουν ως έπαθλο εκλεκτούς Οίνους Βορείου Ελλάδος!

Οι τρεις πρώτοι από 6 φιάλες, ενώ οι τρεις επόμενοι από 3 φιάλες. Επίσημα hastags διαγωνισμού: #opendoorsphoto18 και #wineroadsngr18. Επίσης, με δήλωσή σας στα οινοποιεία έχετε δικαίωμα συμμετοχής σε κλήρωση δώρων που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις καθώς και τους όρους πραγματοποίησης του διαγωνισμού φωτογραφίας από τις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr και από τη σελίδα στο facebook: winesofnorthgreece.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή