Παρουσία του πρωθυπουργού και πλήθους κόσμου η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν (φωτογραφίες)

Παρουσία του πρωθυπουργού και πλήθους κόσμου η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν (φωτογραφίες)

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο αντίο στον δημοφιλή καλλιτέχνη Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν), ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 78 ετών, είπαν σήμερα στην Καλαμαριά, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών, φορέων, αθλητικών σωματείων, καλλιτεχνών.

Παρουσία του πρωθυπουργού και πλήθους κόσμου η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν (φωτογραφίες)-1
Παρουσία του πρωθυπουργού και πλήθους κόσμου η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν (φωτογραφίες)-2

«Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο αγαπημένος μας Χάρρυ Κλυνν, αναφερόταν πάντα με αγάπη στην πατρίδα και στην καταγωγή του, στην Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πόντο. Και με τη μεγάλη του παρουσία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, τα τίμησε όλα αυτά, στο μέγιστο βαθμό» είπε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και πρόσθεσε:

«Βασίλη Τριανταφυλλίδη, Χάρρυ Κλυνν, θέλουμε να ξέρεις ότι προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας, όλα εκείνα, που με τόσο χιούμορ και με τόση ευαισθησία κατήγγειλες. Θέλουμε να γίνουμε άξιος λαός και ως άνθρωποι, για να μας κοιτάζεις από εκεί ψηλά με υπερηφάνεια, μαζί με τους μεγάλους άνδρες που τόσο σατίρισες, αλλά που είμαι σίγουρη, ότι σε δέχθηκαν με σεβασμό ανάμεσα τους. Βασίλη Τριανταφυλλίδη, Χάρρυ Κλυνν σε αποχαιρετούμε. Αιωνία σου η μνήμη».

Παρουσία του πρωθυπουργού και πλήθους κόσμου η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν (φωτογραφίες)-3
Παρουσία του πρωθυπουργού και πλήθους κόσμου η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν (φωτογραφίες)-4
Παρουσία του πρωθυπουργού και πλήθους κόσμου η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν (φωτογραφίες)-5

 

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν δικό μας άνθρωπο, ένα σύγχρονο Αριστοφάνη» τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, μεταξύ άλλων και αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία και την προσφορά του εκλιπόντος καλλιτέχνη, πρόσθεσε:

«Τα έργα και οι πράξεις του αποτελούν οδηγό επιβίωσης των δημοκρατικών αξιών και του πολιτισμού, που πρέπει να μας διακρίνουν ως λαό, γιατί αυτό είναι η πεμπτουσία της κοινωνικής συλλογικότητας που θα ενσωματώνουμε στην πορεία μας για μια σύγχρονη Ελλάδα. Μια Ελλάδα, που δείχνει να αποκτά έναν σταθερό βηματισμό και έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα».

Χαιρέτισε, επίσης, εκπρόσωπος του αθλητικού συλλόγου του Απόλλωνα Πόντου και του ποντιακού προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», ενώ την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης, Ιουστίνος.

Η σορός του εκλιπόντος βγήκε από την εκκλησία επάνω στους ώμους μελών ποντιακών σωματείων, ντυμένων με την παραδοσιακή φορεσιά, υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και μεταφέρθηκε στα δημοτικά κοιμητήρια της Καλαμαριάς, για να οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, όπως ήταν και η επιθυμία του γνωστού καλλιτέχνη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή