Λέσβος: Τεταμένη η κατάσταση μετά τα επεισόδια στη Μόρια (φωτογραφίες και βίντεο)

Λέσβος: Τεταμένη η κατάσταση μετά τα επεισόδια στη Μόρια (φωτογραφίες και βίντεο)

59" χρόνος ανάγνωσης

Οι χθεσινές συμπλοκές ανάμεσα σε Αραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό καθώς και στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια, προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας.

Λέσβος: Τεταμένη η κατάσταση μετά τα επεισόδια στη Μόρια (φωτογραφίες και βίντεο)-1
Λέσβος: Τεταμένη η κατάσταση μετά τα επεισόδια στη Μόρια (φωτογραφίες και βίντεο)-2

Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Λέσβος: Τεταμένη η κατάσταση μετά τα επεισόδια στη Μόρια (φωτογραφίες και βίντεο)-3

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επεισόδια που ξεκίνησαν χθες μέσα στο χώρο του ΚΥΤ Μόριας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία συμμετείχαν περίπου 150 πρόσφυγες και  μετανάστες, ενώ οι συγκρούσεις διήρκησαν για δύο ώρες περίπου. Από τις συμπλοκές επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: lesvospost.com