ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Καστέλι Χανίων οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο (φωτογραφίες)

sto-kasteli-chanion-oi-metanastes-poy-entopistikan-se-istioforo-fotografies-2253095

Στα Χανιά θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο πλοιάριο και εντοπίστηκαν ανοικτά των Χανίων, μεταξύ Ελαφονησίου και Κυθήρων, και μεταφέρθηκαν με πλωτά του λιμενικού στο Λιμάνι Καστελίου.

Ανάμεσα στους 69 μετανάστες εντοπίστηκαν και 19 ανήλικα παιδιά και αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η καταγραφή τους οπότε θα ακολουθήσει η μεταφορά τους σε εγκατάσταση εντός της πόλης των Χανιών για την προσωρινή φιλοξενία τους με λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές για την παραμονή τους έχει επιλεχθεί ο χώρος των Κλειστών Επανορθωτικών Φυλακών στα Δικαστήρια Χανίων.

Μετά τον εντοπισμό τους χθες το βράδυ αποφασίστηκε να μεταφερθούν αρχικά στο λιμάνι της Παλαιόχωρας όμως λόγω του υψηλού κυματισμού αποφασίσθηκε η λύση για την αρόδου αγκυροβόληση του ιστιοφόρου ανοικτά του λιμανιού στο Καστέλι. Με σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκαν στη χερσαία ζώνη οπότε και ξεκίνησε η παροχή πρώτων βοηθειών και κατόπιν η καταμέτρηση τους. Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

sto-kasteli-chanion-oi-metanastes-poy-entopistikan-se-istioforo-fotografies0

sto-kasteli-chanion-oi-metanastes-poy-entopistikan-se-istioforo-fotografies2

sto-kasteli-chanion-oi-metanastes-poy-entopistikan-se-istioforo-fotografies4

sto-kasteli-chanion-oi-metanastes-poy-entopistikan-se-istioforo-fotografies6

sto-kasteli-chanion-oi-metanastes-poy-entopistikan-se-istioforo-fotografies8

Φωτογραφίες από zarpanews.gr