Γενικός Εισαγγελέας και Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κεντρικοί ομιλητές στο ΕΠΚ

Γενικός Εισαγγελέας και Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κεντρικοί ομιλητές στο ΕΠΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημερίδα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για 5η συνεχή χρονιά σε ένα καθιερωμένο πλέον θεσμό από το 2014. Καθηγητές και από τις τρεις Νομικές Σχολές της Ελλάδας ανέπτυξαν τις Εισηγήσεις τους. Στην Ημερίδα προήδρευσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ενώ την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία του και ως πρώτος ομιλητής, ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης.

Στο χαιρετισμό της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου αναφέρθηκε στη μεγάλη της χαρά να βρίσκεται και πάλι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Απευθυνόμενη στους φοιτητές της Νομικής Σχολής είπε ότι: «βλέπουμε ζωντανά κύτταρα της Ελλάδας και της Κύπρου μας, το σφρίγος και το χαμόγελό σας και μέσα από την παρουσία σας αντλούμε δύναμη και ελπίζουμε αυτό το πολύ ζωντανό κομμάτι της νεολαίας μας, να διαδεχθεί όλους εμάς, σε όλα τα επίπεδα». Αποκάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας «ένα πολύ σημαντικό μου φίλο, όσο σημαντική είναι η Ελλάδα για την Κύπρο και όσο σημαντική είναι η Κύπρος για την Ελλάδα». Είπε, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας «είναι ο απόλυτος άρχοντας των ποινικών διαδικασιών στην Κύπρο».

Από πλευράς του, ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης εξέφρασε τη χαρά του γιατί λαμβάνει και πάλι μέρος σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο. Δεν έκρυψε μάλιστα την ικανοποίησή του από την παρουσία εκατοντάδων φοιτητών της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίοι προέρχονται από την Κύπρο και την Ελλάδα. «Ο αριθμός των φοιτητών είναι εντυπωσιακός» ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, η ομιλία του οποίου είχε ως θέμα: «Ο ρόλος και οι Εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα στην Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με τις ποινικές υποθέσεις».

Ομιλητές ήταν: από τη Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι Καθηγητές Λάμπρος Μαργαρίτης, Μαρία Καϊάφα Γμπάντι, Αδάμ Παπαδαμάκης και Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου.  Από τη Νομική Σχολή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι Καθηγητές Στέφανος Παύλου και Άγγελος Κωνσταντινίδης και από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής. Εισήγηση έγινε από τον Γεώργιο Σταματογιάννη, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς. Ομιλητής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν ο Καθηγητής Χρήστος Σατλάνης ο οποίος συντόνισε την Ημερίδα.

http://www.euc.ac.cy

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή