ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφόνησαν στο Τορόντο τον Έλληνα επιχειρηματία Μάθιου Στάικος (φωτογραφίες)

Δολοφόνησαν στο Τορόντο τον Έλληνα επιχειρηματία Μάθιου Στάικος (φωτογραφίες)

Νεκρός εντοπίστηκε ο 37χρονος Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Μάθιου Στάϊκος, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας τεχνολογίας, στην περιοχή Γιόρκβιλ του Τορόντο, το βράδυ της Δευτέρας.

Τον άτυχο άνδρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, βρήκαν νεκρό ομάδες πρώτων βοηθειών έπειτα από αναφορές για περιστατικό πυροβολισμών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία του Τορόντο έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς. Ο 37χρονος φέρεται να είχε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι ενώ το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως δολοφονία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα χρόνο νωρίτερα ο επιχειρηματίας είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην Καθημερινή αφηγούμενος την προσωπική του επιχειρηματική διαδρομή και την απόφασή του να δημιουργήσει μια startup με αφετηρία την Ελλάδα.

Δολοφόνησαν στο Τορόντο τον Έλληνα επιχειρηματία Μάθιου Στάικος (φωτογραφίες)-1

Ποιος ήταν ο Μάθιου Στάικος

Ο Μάθιου Στάϊκος ήταν απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vleepo. Το 2003 ίδρυσε την εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών σε κινητά Torch Mobile, η οποία εξαγοράστηκε το 2009 από την Research in Motion.

Έξι χρόνια αργότερα εξαγοράστηκε από την εταιρία Research In Motion (RIM) την κατασκευάστρια των συσκευών BlackBerry. Ο Μάθιου Στάικος κατάφερε σύντομα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια και πλέον να είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τεχνολογιών WEB, υπεύθυνος για τη δημιουργία των προγραμμάτων περιήγησης web καθώς και άλλων τεχνολογιών web που αφορούν στα προϊόντα της BlackBerry.

Ο ίδιος προσπαθούσε πάντα να κρατά επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα. Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει την ελληνική γλώσσα και για το λόγο αυτό μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για ένα χρόνο πριν επιστρέψει στον Καναδά.   Το 2014 ο Μάθιου έφυγε από την Blackberry και λίγους μήνες αργότερα τον ακολούθησε και ο αδερφός του.

Το 2015 μπήκε στο Συμβούλιο Διευθυντών της Triggerfox και είχε συμβουλευτικό ρόλο ως επικεφαλής της εταιρικής στρατηγικής. Το Triggerfox είναι μια πλατφόρμα «έξυπνων σχέσεων» που βοηθά τους επαγγελματίες να χτίσουν και να διατηρούν ουσιαστικές σχέσεις.

Το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη στον Καναδά

Με ένα μήνυμα στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Έλληνας πρέσβης στο Καναδά, Δημήτριος Αζεμόπουλος, εξέφρασε την οδύνη του από την αφινίδια απώλεια του 37χρονου επιχειρηματία.

Η ανάρτηση του κ. Αζεμόπουλου: