Αίγινα: Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τις παράνομες ταβέρνες (φωτογραφίες)

Αίγινα: Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τις παράνομες ταβέρνες (φωτογραφίες)

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πάρτι» των μηνύσεων έφερε τις μπουλντόζες στην Αίγινα. Συνεργείο κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ξεκίνησε σήμερα το πρωί να κατεδαφίζει τις παράνομες εγκαταστάσεις ταβερνών, κυριολεκτικά μέσα στο κύμα. Αφού προηγήθηκε ένα κύμα μηνύσεων από άλλους επιχειρηματίες του νησιού, στο οποίο συμπεριελήφθησαν από το δήμαρχο έως και υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών.

Οι εγκαταστάσεις που κατεδαφίζονται είναι οι «κλασικές» παρανομίες που απαντώνται με μικρές παραλλαγές σε όλη τη χώρα: τσιμέντωμα της ακτής για να δημιουργηθεί χώρος για τραπεζάκια δίπλα στο κύμα, πέργκολες και άλλες βοηθητικές κατασκευές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι έξι αυθαιρεσίες ταβερνών, μέσα στην πόλη της Αίγινας, είχαν καταγραφεί το 2007 και τελεσιδίκησαν μόλις πρόσφατα, το 2016-2017 (αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι οι παράνομες ταβέρνες στο Σχινιά, που κατεδαφίστηκαν φέτος, είχαν τελεσιδικήσει από το 1999).

Αίγινα: Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τις παράνομες ταβέρνες (φωτογραφίες)-1

Η μπουλντόζα ξεκίνησε σήμερα το έργο της με μια μια εγκαταλειμμένη πέργκολα και συνέχισε με δύο τσιμεντένιες εξέδρες, από τις οποίες οι ιδιοκτήτες είχαν ήδη απομακρύνει ό,τι μπορούσαν. Οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες με την απομάκρυνση των μπάζων.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση της Αίγινας είναι αυτό που προηγήθηκε.

Αίγινα: Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τις παράνομες ταβέρνες (φωτογραφίες)-2

«Οι εγκαταστάσεις είχαν κριθεί αμετάκλητα κατεδαφιστέες. Ήταν θέμα χρόνου να απομακρυνθούν», λέει ο δήμαρχος, Δημήτρης Μουρτζής. «Όμως τους τελευταίους μήνες κάποιοι επαγγελματίες του νησιού ξεκίνησαν τις μηνύσεις. Έκαναν μηνύσεις σε άλλους επαγγελματίες, μήνυσαν εμένα, τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ακόμα και τους υπαλλήλους των κρατικών υπηρεσιών που δεν φταίνε σε τίποτα. Το συμφέρον όλων μας είναι η εφαρμογή του νόμου, όλα τα υπόλοιπα όμως δεν χρειάζονται».

Αίγινα: Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τις παράνομες ταβέρνες (φωτογραφίες)-3

Οι κατεδαφίσεις παρανομιών στους αιγιαλούς της Αίγινας θα συνεχιστούν το φθινόπωρο. Μέσα στις επόμενες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό για να αναθέσει σε εργολάβο την εκτέλεση ακόμα 32 πρωτοκόλλων. «Νομίζω ότι πρέπει οι επαγγελματίες του νησιού μας να καταλάβουν ότι είναι τελικά προς όφελος όλων να ξεκαθαρίσουμε από τις μεγάλες παρανομίες», λέει ο κ. Μουρτζής. «Αρκετοί συμφωνούν και γι’ αυτό έσπευσαν να διευκολύνουν την κατεδάφιση».

Αίγινα: Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τις παράνομες ταβέρνες (φωτογραφίες)-4
Αίγινα: Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τις παράνομες ταβέρνες (φωτογραφίες)-5
Αίγινα: Επιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τις παράνομες ταβέρνες (φωτογραφίες)-6

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή