Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Folli Follie

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Folli Follie

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρευνα για την υπόθεση της εταιρίας Folli Follie ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε βάρος των υπευθύνων και στελεχών του Ομίλου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε στον εισαγγελέα Σπύρο Παππά, μετά την προσφυγή της εποπτικής Αρχής της Κεφαλαιαγοράς.

Η εντολή του κ. Ζαγοραίου προς τον κ. Παππά είναι να μελετήσει την αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και να εξακριβώσει αν στην υπόθεση της εισηγμένης εταιρείας τίθενται ζητήματα για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων όπως αυτό της χειραγώγησης μετοχών, καθώς έχει εκφραστεί δημόσια προβληματισμός για μία τέτοια πιθανότητα, αλλά και για πιθανότητα προνομιακής «εσωτερικής πληροφόρησης» μεγάλων μετόχων του Ομίλου. Πρόσφατα, εξάλλου, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών είχε προαναγγείλει προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τη «διερεύνηση διάπραξης αξιόποινων πράξεων κατά τη διενέργεια χρηματοπιστωτικών συναλλαγών επί της μετοχής της εταιρείας».

Η αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετίζεται με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμειακά διαθέσιμα κ.ά., καθώς και την «παρεμπόδιση ελέγχου», που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), στο οποίο αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή